Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μπλακ άουτ στο Taxisnet μετά το άνοιγμα της εφαρμογής για τις επιχειρήσεις
Μπλακ άουτ στο Taxisnet μετά το άνοιγμα της εφαρμογής για τις επιχειρήσεις

Μπλακ άουτ στο Taxisnet μετά το άνοιγμα της εφαρμογής για τις επιχειρήσεις

Τελικά έγινε αυτό που περίμεναν όλοι. Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν τα κατάφερε και, χθες το πρωί από την υπερφόρτωση, όχι μόνο δεν μπορούσε να δεχθεί , αλλά ούτε στους λογαριασμούς τους μπορούσαν να εισέλθουν οι φορολογούμενοι.

Το «μπλακ άουτ» ήρθε με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των δηλώσεων των νομικών προσώπων. Αν και από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για μερική αποκατάσταση του προβλήματος, ωστόσο ήταν αδύνατον μέχρι αργά χθες το βράδυ να υποβάλει κάποιος τη δήλωσή του.

Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή βαρύνουν τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία καθυστέρησε σημαντικά να ασχοληθεί με τις φορολογικές . Αν και ο νόμος για τη εισοδήματος έχει ψηφισθεί από τον Ιούλιο του 2013, εντούτοις η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να ασχοληθεί και να τροποποιήσει το έντυπο Ε1 την περασμένη άνοιξη. Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι οι διαδικασίες αναμόρφωσης των εντύπων θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014, έτσι ώστε το σύστημα να ανοίξει στην ώρα του, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που τα είναι άδεια και όπως όλα δείχνουν πριν από την 1η Ιουλίου δεν πρόκειται να εισρεύσουν έσοδα από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων (οι πρέπει να καταβάλουν την του φόρου μία μέρα μετά την υποβολή της δήλωσης. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Ιουνίου). Από το σύνολο των 6,2 εκατ. δηλώσεων που υπολογίζεται να υποβληθούν έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά περίπου 790.000, όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα είχαν υποβληθεί περισσότερο από 2 εκατ. δηλώσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από την εκκαθάριση 774.808 φορολογικών δηλώσεων προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

• 265.587 φορολογούμενοι θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα. Ο καθένας από αυτούς πρέπει να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 719 ευρώ (επιπλέον φόρος).

• 160.705 φορολογούμενοι θα λάβουν από την . Το ποσό που θα λάβουν ανέρχεται συνολικά σε 38 εκατ. ευρώ. Ο καθένας από αυτούς θα λάβει φόρου κατά μέσο όρο 236 ευρώ. Το πότε θα πιστωθεί από το Δημόσιο το ποσό στους λογαριασμούς, είναι άγνωστο δεδομένων των κακών οικονομικών συνθηκών.

• 348.516 φορολογούμενοι οι οποίοι αποτελούν το 44,98% του συνόλου των φορολογουμένων των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαρισθεί, δεν θα καταβάλουν κανέναν επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση