Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μπαρόζο:«Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα μιας ανεύθυνης κυβέρνησης»
Μπαρόζο:«Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα μιας ανεύθυνης κυβέρνησης»

Μπαρόζο:«Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα μιας ανεύθυνης κυβέρνησης»

Σκληρά λόγια για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους που βρίσκονται σε εξέλιξη χρησιμοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Νομίζω ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία,αλλά απαιτείται μια εντελώς διαφορετική στάση από την ελληνική κυβέρνηση. Πριν από μερικούς μήνες είχα πει ότι η πιθανότητα μια ς ήταν στο 40% και φοβάμαι ότι το ποσοστό αυτό είναι πλέον αρκετά υψηλότερο» δήλωσε ο κ. Μπαρόζο στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ υποστήριξε ότι η Κομισιόν πράγματι επιθυμεί μια λύση,ενώ αναφέρθηκε και στην απομόνωση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί μια λύση.Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που βλέπω μια κυβέρνηση εντελώς απομονωμένη από όλες τις άλλες κυβερνήσεις.Οπως γνωρίζετε οι αποφάσεις στην Ε.Ε. λαμβάνονται στο τέλος χάρη σε κάποιο είδος συμβιβασμού.Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει γιατί στις πιο δύσκολες στιγμές της κρίσης,όταν ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής,κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε την .Σήμερα που ο ελληνικός λαός έχει κάνει αξιοσημείωτη προσπάθεια είναι κρίμα να πάνε χαμένες όλες αυτές οι θυσίες και να μην υπάρξει τελικά συμφωνία».

Εξάλλου, σχολιάζοντας την επι στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δεν έκρυψε την έκπληξή του.

«Ενιωσα εκπληξη με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που κατηγόρησε άλλες χώρες για αρνητική στάση απέναντι στην ,μεταξύ των οποίων ήταν και η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Γνωρίζω καλά αυτές τις χώρες και σίγουρα δε θέλουν μια ,αντιθέτως,είναι πιθανόν ότι θα πληγούν και αυτές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πιο φτωχές χώρες από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ,που όμως της δανείζουν ,όπως η Σλοβακία και οι χώρες της Βαλτικής.Οταν λοιπόν μια κυβέρνηση θέλει τη των άλλων χωρών τουλάχιστον δε θα πρέπει να τις προσβάλλει.Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια κυβέρνηση να επιτίθεται στις άλλες τη στιγμή που στην ουσία έχει ανάγκη την τους»,είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν ενώ έκανε λόγο για ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι όλα μέχρι στιγμής ήταν λάθος στην Ε.Ε. κι ότι αυτή είναι η μόνη που έχει δίκιο.Το θέμα είναι ότι τα προγράμματα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας ήταν επιτυχή.Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι το αλλά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αλλάξει εντελώς προσδοκίες κι όταν συμβαίνει αυτό υπάρχει μαζική εκροή καταθέσεων,οι επενδυτές αποσύρονται και τελικά ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πληρώνει το τίμημα της ανευθυνότητας της κυβέρνησης,που ενδιαφέρεται περισσότερο να αποδείξει ότι έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία παρά ότι εκπροσωπεί μια τόσο σημαντική χώρα όπως η Ελλάδα».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση