Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αποτροπή της φοροαποφυγής: Ικανοποίηση της Επιτροπής για τη θέσπιση νέων κανόνων
Αποτροπή της φοροαποφυγής: Ικανοποίηση της Επιτροπής για τη θέσπιση νέων κανόνων

Αποτροπή της φοροαποφυγής: Ικανοποίηση της Επιτροπής για τη θέσπιση νέων κανόνων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού Συμβουλίου ECOFIN σχετικά με τους νέους για την της φοροαποφυγής με τη συμμετοχή τρίτων χωρών.

Η τελευταία αυτή προσθήκη στην εργαλειοθήκη της ΕΕ για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής θα εμποδίσει τις πολυεθνικές επιχειρήσεις να αποφεύγουν την καταβολή φόρου εισοδήματος εκμεταλλευόμενες τις διαφορές των φορολογικών συστημάτων ανάμεσα στα κράτη μέλη, καθώς και στις τρίτες χώρες (τα λεγόμενα «υβριδικά μέσα»).

Ο  Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα σημειώσαμε μια νέα επιτυχία στην εκστρατεία μας για πιο δίκαιη φορολόγηση. Καταργούμε  σταδιακά τα μέσα που χρησιμοποιούν ορισμένες επιχειρήσεις για να αποφεύγουν την καταβολή φόρων. Συγχαίρω τα κράτη μέλη που κατέληξαν σε συμφωνία στο συγκεκριμένο αυτό μέτρο που στόχο έχει να βάλει τέλος στις καταχρηστικές φορολογικές πρακτικές και να διασφαλίσει δικαιότερο φορολογικό περιβάλλον εντός της ΕΕ.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση