Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Απέρριψε το αίτημα Τσίπρα για παράταση ο Ν. Τουσκ
Απέρριψε το αίτημα Τσίπρα για παράταση ο Ν. Τουσκ

Απέρριψε το αίτημα Τσίπρα για παράταση ο Ν. Τουσκ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη ότι δε βλέπει καμιά πρόθεση από μέρους των κρατών μελών της ΕΕ να ικανοποιηθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να παραταθεί προσωρινά η δανειακή σύμβαση.

«Κατόπιν διαβουλεύσεων με τους ηγέτες, απόντων νέων στοιχείων, δεν βλέπω καμιά επιθυμία να αντιταχθούμε στις θέσεις τις οποίες εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών στο συμβούλιό τους την 27η Ιουνίου», ανέφερε ο Τουσκ σε απαντητική του προς τον Αλέξη η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και αναφέρεται στο αίτημα της Αθήνας να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης για έναν μήνα.

Ο Τουσκ σημείωσε επίσης ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης την οποία είχε συγκαλέσει την περασμένη Δευτέρα και επαναβεβαιώθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Δυστυχώς», ανέφερε ο Τουσκ στην επιστολή του, «η κυβέρνησή σας διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα».

Ακόμη ο Τουσκ ανέφερε ότι μετά τη λήξη του προγράμματος την Τρίτη 30ή Ιουνίου η θα μπορούσε να ζητήσει ένα νέο πρόγραμμα.

«Στην Ευρώπη η πόρτα για τις διαπραγματεύσεις παραμένει ανοικτή πάντα σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ευθύνης», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση