Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αντ. Σαμαράς: Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται η Ελλάδα
Αντ. Σαμαράς: Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται η Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς: Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται η Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται σήμερα η χώρα τόνισε ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς,κατά την ομιλία του στη προσυνδιάσκεψη του κόμματος στη και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ότι «κορόϊδεψαν» τον κόσμο, τον «εξαπάτησαν», τον «παραπλάνησαν και οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση».

«Όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής δε θα περάσει,γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δε θέλει έξοδο από το ευρώ»,είπε ο κ. Σαμαράς,επισημαίνοντας πως κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ.Οι εκλογές δε δίνουν διέξοδο,γιατί δεν τις αντέχει η χώρα, αλλά η δεν τις φοβάται,τόνισε και αναρωτήθηκε:«Τι θα ζητήσουν από τους πολίτες,να αυτοκτονήσουν μαζί τους;».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε την εκτίμηση ότι έρχεται ένα αναγκαστικό νέο Μνημόνιο,ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, που θα είναι «φοροκαταιγίδα».Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προκαλέσει «ασφυξία» στην αγορά και με την «τάχα υπερήφανη» διαπραγμάτευση,ο «λογαριασμός του Τσίπρα» για τον ελληνικό λαό είναι 800 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

Παρατήρησε ότι επικρατούν αν, αβεβαιότητα, αγωνία και σύγχυση και σημείωσε: «Τη μια μέρα καθαρογράφεται η συμφωνία και την άλλη μέρα,σαν κρύο σκωτσέζικο ντους, καμιά συμφωνία.Τη μια γίνεται πολιτική διαπραγμάτευση και την άλλη στα τεχνικά κλιμάκια.Τη μια βγαίνουμε από την κρίση και την άλλη στα ευρωπαϊκά όργανα άρχισαν να συζητούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας,λες και το κάνουν για να τρελάνουν τον κόσμο.Από τη μια τα νταούλια της ς και από την άλλη ο ».

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον πρωθυπουργό σε εθνική συνεννόηση,«αν θέλει και μπορεί να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τα βαρίδια».Για τη Ν.Δ. είπε ότι εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την επιστροφή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με σταδιακή μείωση της φορολογίας.

Άσκησε στην πρόεδρο της Βουλής ,λέγοντας ότι επιχειρεί να επιβάλλει «ασυναρτησίες»,ακόμα και για το πώς θα πηγαίνουν οι αστυνομικοί στις τουαλέτες.Αναφέρθηκε επίσης στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση και τη δήλωση του ότι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ,αναρχικοί και το ποινικό έγκλημα θέλουν να τον ξεκάνουν.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση