Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ανησυχία ΕΚΤ για τις επιθέσεις κατά Στουρνάρα

Ανησυχία ΕΚΤ για τις επιθέσεις κατά Στουρνάρα

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρενέβη χθες στη δημόσια συζήτηση για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ενώ συνεχίζονται τα πυρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κεντρικού τραπεζίτη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΚΤ εμφανίζεται να «ανησυχεί» για τις πιέσεις και την κριτική που ασκούνται προς τον κ. Στουρνάρα. Επισήμως η δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο για το θέμα, πέραν του ότι για την ίδια προέχει η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Ωστόσο, πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της ΕΚΤ, ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν τοποθετήσεις που επί της ουσίας παρεμβαίνουν στην ανεξαρτησία της και εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις, παρέχοντας επί της ουσίας στήριξη στο πρόσωπο του διοικητή της ΤτΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε γραπτή δήλωσή του, επισημαίνει ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να κατηγορηθεί γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και όχι για το αντίθετο, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση». Κάνοντας, μάλιστα, μια συνολικότερη αναδρομή, προσέθεσε: «Επί πολλά χρόνια, όταν η Ελλάς αφρόνως εβάδιζε προς τον υπερδανεισμό και τη χρεοκοπία, κατηγορούσα τους εκάστοτε διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος, διότι αυτοί τουλάχιστον δεν ενημέρωναν, όπως είχαν θεσμικό χρέος, τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο για τους κινδύνους εις τους οποίους η χώρα εξετίθετο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί με τον Γιάννη Στουρνάρα».

Για το ζήτημα που έχει ανοίξει σχετικά με τον κεντρικό τραπεζίτη ρωτήθηκε χθες (ρ/σ ΒΗΜΑ) ο της Βουλής Γ. Μπαλάφας, ο οποίος απάντησε ότι αν βρισκόταν στη θέση του κ. Στουρνάρα, ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση