Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ανοιχτή γραμμή Τσίπρα – Λιου
Ανοιχτή γραμμή Τσίπρα – Λιου

Ανοιχτή γραμμή Τσίπρα – Λιου

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου προσφέρθηκε να παραμείνει σε επαφή με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τα άλλα μέρη της διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς, κατά το νέο τηλεφώνημα που είχαν οι δύο άνδρες σήμερα.

Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι δύο άνδρες μίλησαν σήμερα το πρωί, καθώς ο κ. Λιου βρίσκεται στην Ευρώπη για την αυριανή Σύνοδο του G7 στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο  κ. Λιου «σημείωσε ότι το υπουργείο των Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα από κοντά», και τόνισε εμφατικά ότι «βρίσκεται σε επαφή με όλα τα μέρη – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του ΔΝΤ».

Οπως είπε ο εκπρόσωπος, ο κ. Λιου «συνεχίζει να τους παραινεί όλους» να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν γρήγορα σε συμφωνία, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη μελλοντική πορεία αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει άμεσες δυσχέρειες στην Ελλάδα και ευρεία αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα σχολεία της Μαγνησίας - https://t.co/OszVlh0mpC -

  • Κορωνοϊός: 416 νέα κρούσματα, τα 240 στην Αττική - https://t.co/oy2X1Ucfbi -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/LbP9pVMsBh -

"Αλιεύοντας" την είδηση