Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα
Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Προπομπό των πρόσφατων εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περί αναστολής επιβολής Φ.Π.Α. στα ακίνητα, τα οποία έχουν ανεγερθεί από 1/1/2006, αποτελεί η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και, συγκεκριμένα, του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για θέματα δημοσιονομικής ς,  Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε κοινοβουλευτική της βουλευτή ς  Ζέττας Μ. Μακρή, η οποία είχε κατατεθεί στις 26/9/2019.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών, τόσο μέσω της από 24-10-2019 απάντησης του υφυπουργού Οικονομικών,  Α. Βεσυρόπουλου, όσο και μέσω της από 3-10-2019 απάντησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ουσιαστικά προανήγγειλε τη θετική εξέταση όλων των προτάσεων, μεταξύ αυτών και του Συλλόγου Κατασκευαστών Οικοδομών Ν.ς, για και βελτιώσεις της φορος ς αλλά και προώθηση αναλόγων νομοθετικών ρυθμίσεων υπέρ της αναστολής επιβολής στα ακίνητα από 1/1/2006, η οποία και, τελικώς, εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες.

Η συγκεκριμένη εξαγγελθείσα αναστολή επιβολής Φ.Π.Α., η οποία θα έχει χρονικό ορίζοντα τριών ετών, έχει ως στόχο την ενίσχυση και τόνωση της αγοραπωλησίας ακινήτων και κατ'επέκταση του επενδυτικού και παραγωγικού κεφαλαίου στη χ μας και γίνεται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, τα υγιή δημόσια οικονομικά, την ομαλή δημοσιονομική πορεία και τη συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλεπόμενα από την Κοινοτική .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση