Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα
Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Προπομπό των πρόσφατων εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περί αναστολής επιβολής Φ.Π.Α. στα ακίνητα, τα οποία έχουν ανεγερθεί από 1/1/2006, αποτελεί η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και, συγκεκριμένα, του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής,  Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε κοινοβουλευτική αναφορά της βουλευτή Μαγνησίας  Ζέττας Μ. Μακρή, η οποία είχε κατατεθεί στις 26/9/2019.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών, τόσο μέσω της από 24-10-2019 απάντησης του υφυπουργού Οικονομικών,  Α. Βεσυρόπουλου, όσο και μέσω της από 3-10-2019 απάντησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ουσιαστικά προανήγγειλε τη θετική εξέταση όλων των προτάσεων, μεταξύ αυτών και του Συλλόγου Κατασκευαστών Οικοδομών Ν.Μαγνησίας, για αλλαγές και βελτιώσεις της φορολογικής νομοθεσίας αλλά και προώθηση αναλόγων νομοθετικών ρυθμίσεων υπέρ της αναστολής επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα από 1/1/2006, η οποία και, τελικώς, εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες.

Η συγκεκριμένη εξαγγελθείσα αναστολή επιβολής Φ.Π.Α., η οποία θα έχει χρονικό ορίζοντα τριών ετών, έχει ως στόχο την ενίσχυση και τόνωση της αγοραπωλησίας ακινήτων και κατ’επέκταση του επενδυτικού και παραγωγικού κεφαλαίου στη χώρα μας και γίνεται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, τα υγιή δημόσια οικονομικά, την ομαλή δημοσιονομική πορεία και τη συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλεπόμενα από την Κοινοτική νομοθεσία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συριακό: Προειδοποίηση Κρεμλίνου προς Aγκυρα κατά στρατιωτικής επέμβασης στo Ιντλίμπ - https://t.co/t49eOwamPt -

  • Σχεδόν 900.000 παγκολίνοι έχουν πουληθεί παράνομα στη νοτιοανατολική Ασία από το 2000 - https://t.co/P7L8pVPrCy -

  • «Πρώτες “Βιβλιοδρομίες” στον Βόλο»  - https://t.co/QpWALkjYop -

"Αλιεύοντας" την είδηση