Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα
Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Προπομπό των πρόσφτων εξγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περί ς επιβολής Φ.Π.Α. στα ακίνητα, τα οποία έχουν ανεγερθεί από 1/1/2006, αποτελεί η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και, συγκεκριμένα, του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής,  Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε κοινοβουλευτική αναφορά της βουλευτή Μαγνησίας  Ζέττας Μ. Μακρή, η οποία είχε κατατεθεί στις 26/9/2019.

Ειδικότερα, το , τόσο μέσω της από 24-10-2019 απάντησης του υφυπουργού Οικονομικών,  Α. Βεσυρόπουλου, όσο και μέσω της από 3-10-2019 απάντησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ουσιαστικά προανήγγειλε τη θετική εξέταση όλων των προτάσεων, μεταξύ αυτών και του Συλλόγου Κατασκευαστών Οικοδομών .Μαγνησίας, για αλλαγές και βελτιώσεις της φορολογικής ς αλλά και προώθηση αναλόγων νομοθετικών ρυθμίσεων υπέρ της ς επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα από 1/1/2006, η οποία και, τελικώς, εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες.

Η συγκεκριμένη εξαγγελθείσα αναστολή επιβολής Φ.Π.Α., η οποία θα έχει χρονικό ορίζοντα τριών ετών, έχει ως στόχο την ενίσχυση και τόνωση της αγοραπωλησίας ακινήτων και κατ'επέκταση του επενδυτικού και παραγωγικού κεφαλαίου στη χ μας και γίνεται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, τα υγιή δημόσια οικονομικά, την ομαλή δημοσιονομική και τη συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλεπόμενα από την Κοινοτική .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση