Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα
Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Προπομπό των πρόσφατων εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περί αναστολής επιβολής Φ.Π.Α. στα ακίνητα, τα οποία έχουν ανεγερθεί από 1/1/2006, αποτελεί η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και, συγκεκριμένα, του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής,  Απόστολου Βεσυρόπουλου, σε κοινοβουλευτική της Μαγνησίας  Ζέττας Μ. Μακρή, η οποία είχε κατατεθεί στις 26/9/2019.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών, τόσο μέσω της από 24-10-2019 απάντησης του υφυπουργού Οικονομικών,  Α. Βεσυρόπουλου, όσο και μέσω της από 3-10-2019 απάντησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ουσιαστικά προανήγγειλε τη θετική εξέταση όλων των προτάσεων, μεταξύ αυτών και του Συλλόγου Κατασκευαστών Οικοδομών .Μαγνησίας, για και βελτιώσεις της φορολογικής νομοθεσίας αλλά και προώθηση αναλόγων νομοθετικών ρυθμίσεων υπέρ της αναστολής επιβολής στα ακίνητα από 1/1/2006, η οποία και, τελικώς, εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες.

Η συγκεκριμένη εξαγγελθείσα επιβολής Φ.Π.Α., η οποία θα έχει χρονικό ορίζοντα τριών ετών, έχει ως στόχο την ενίσχυση και τόνωση της αγοραπωλησίας ακινήτων και κατ’επέκταση του επενδυτικού και παραγωγικού κεφαλαίου στη χώρα μας και γίνεται με γνώμονα την κοινωνική , τα υγιή δημόσια οικονομικά, την ομαλή δημοσιονομική και τη συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλεπόμενα από την Κοινοτική .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση