Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας
Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας

Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας

Πργμτοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 29/11/, συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος. Συζητήθηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα της οικοδομής και οι προοπτικές του κλάδου. Διαπιστώθηκε ότι σταδιακά αναγνωρίζεται από όλους, η ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας, ως σοβαρού πυλώνα της ανάπτυξης και της ς.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι έχουμε δειλές εισροές κεφαλαίων από αγορές αλλοδαπών, γιατί η χ είναι απολύτως ανταγωνιστική στο .

Η κατασκευή οικοδομών κατά μέσο όρο την προηγούμενη δεκαπενταετία απασχολούσε και πλήρωνε καλά 150.000 εργαζομέ και έμμεσα απασχολούσε επιπλέον τριπλάσιο αριθμό.

Σήμερα ο αριθμός των απασχολουμένων στην οικοδομή δεν υπερβαίνει τους 15.000.

Κύρια αιτήματα των Κατασκευαστών Οικοδομών παραμένουν, η του ΦΠΑ στην νεοανεγειρόμενη οικοδομή (άλλωστε δεν απέδωσε τίποτε), και η κατάργηση του πρόσθετου φόρου στον ΕΝΦΙΑ (γιατί τα απούλητα διαμερίσματα είναι για τον Κατασκευαστή, αδιάθετο και όχι περιουσιακό στοιχείο).

Οι πολιτικές ηγεσίες, μετά την μνημονιακή περίοδο, στο πλαίσιο προσπάθειας ανάπτυξης της οικονομίας και ς της ανεργίας, εμφανίζονται να συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματά τους, την ανάγκη ελάφρυνσης της οικοδομής από τα υπέρμετρα βάρη που την καθήλωσαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση