Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας
Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας

Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 29/11/, συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος. Συζητήθηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα της οικοδομής και οι προοπτικές του κλάδου. Διαπιστώθηκε ότι σταδιακά αναγνωρίζεται από όλους, η ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας, ως σοβαρού πυλώνα της ς και της ς.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι έχουμε δειλές εισροές κεφαλαίων από αγορές αλλοδαπών, γιατί η χώρα είναι απολύτως ανταγωνιστική στο .

Η κατασκευή οικοδομών κατά μέσο όρο την προηγούμενη δεκαπενταετία απασχολούσε και πλήρωνε καλά 150.000 εργαζομέ και έμμεσα απασχολούσε επιπλέον τριπλάσιο αριθμό.

Σήμερα ο αριθμός των απασχολουμένων στην οικοδομή δεν υπερβαίνει τους 15.000.

Κύρια αιτήματα των Κατασκευαστών Οικοδομών παραμένουν, η του ΦΠΑ στην νεοανεγειρόμενη οικοδομή (άλλωστε δεν απέδωσε τίποτε), και η κατάργηση του πρόσθετου φόρου στον ΕΦΙΑ (γιατί τα απούλητα διαμερίσματα είναι για τον Κατασκευαστή, αδιάθετο και όχι περιουσιακό στοιχείο).

Οι πολιτικές ηγεσίες, μετά την μνημονιακή περίοδο, στο πλαίσιο προσπάθειας ς της ς και καταπολέμησης της ανεργίας, εμφανίζονται να συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματά τους, την ανάγκη ελάφρυνσης της οικοδομής από τα υπέρμετρα βάρη που την καθήλωσαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση