Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας
Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας

Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 29/11/2018, των μελών της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος. Συζητήθηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα της οικοδομής και οι προοπτικές του κλάδου. Διαπιστώθηκε ότι σταδιακά αναγνωρίζεται από όλους, η ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας, ως σοβαρού πυλώνα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι έχουμε δειλές εισροές κεφαλαίων από αγορές αλλοδαπών, γιατί η χώρα είναι απολύτως ανταγωνιστική στο Real Estate.

Η κατασκευή οικοδομών κατά μέσο όρο την προηγούμενη δεκαπενταετία απασχολούσε και πλήρωνε καλά 150.000 εργαζομένους και έμμεσα απασχολούσε επιπλέον τριπλάσιο αριθμό.

Σήμερα ο αριθμός των απασχολουμένων στην δεν υπερβαίνει τους 15.000.

Κύρια αιτήματα των Κατασκευαστών Οικοδομών παραμένουν, η αναστολή του ΦΠΑ στην νεοανεγειρόμενη οικοδομή (άλλωστε δεν απέδωσε τίποτε), και η του πρόσθετου φόρου στον ΕΝΦΙΑ (γιατί τα απούλητα διαμερίσματα είναι για τον Κατασκευαστή, αδιάθετο εμπόρευμα και όχι περιουσιακό στοιχείο).

Οι πολιτικές ηγεσίες, μετά την μνημονιακή περίοδο, στο πλαίσιο προσπάθειας ανάπτυξης της οικονομίας και καταπολέμησης της ανεργίας, εμφανίζονται να συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματά τους, την ανάγκη ελάφρυνσης της οικοδομής από τα υπέρμετρα βάρη που την καθήλωσαν.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση