Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας
Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας

Ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 29/11/2018, συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος. Συζητήθηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα της οικοδομής και οι προοπτικές του κλάδου. Διαπιστώθηκε ότι σταδιακά αναγνωρίζεται από όλους, η ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας, ως σοβαρού πυλώνα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι έχουμε δειλές εισροές κεφαλαίων από αγορές αλλοδαπών, γιατί η χώρα είναι απολύτως ανταγωνιστική στο Real Estate.

Η κατασκευή οικοδομών κατά μέσο όρο την προηγούμενη δεκαπενταετία απασχολούσε και πλήρωνε καλά 150.000 εργαζομένους και έμμεσα απασχολούσε επιπλέον τριπλάσιο αριθμό.

Σήμερα ο αριθμός των απασχολουμένων στην οικοδομή δεν υπερβαίνει τους 15.000.

Κύρια αιτήματα των Κατασκευαστών Οικοδομών παραμένουν, η αναστολή του ΦΠΑ στην νεοανεγειρόμενη οικοδομή (άλλωστε δεν απέδωσε τίποτε), και η κατάργηση του πρόσθετου φόρου στον ΕΝΦΙΑ (γιατί τα απούλητα διαμερίσματα είναι για τον Κατασκευαστή, αδιάθετο εμπόρευμα και όχι περιουσιακό στοιχείο).

Οι πολιτικές ηγεσίες, μετά την μνημονιακή περίοδο, στο πλαίσιο προσπάθειας ανάπτυξης της οικονομίας και καταπολέμησης της ανεργίας, εμφανίζονται να συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματά τους, την ανάγκη ελάφρυνσης της οικοδομής από τα υπέρμετρα βάρη που την καθήλωσαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στα 13 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωναϊού στη Μαγνησία - https://t.co/HZFJmmJGmb -

  • «Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 9χρονο κοριτσάκι από το Βελεστίνο - https://t.co/fGMf3rCILX -

  • Μηνύματα με απάτη για δωρεές, δάνεια και κακόβουλα λογισμικά - https://t.co/gN0oLQbipB -

"Αλιεύοντας" την είδηση