Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Άμεσες εξελίξεις προαναγγέλει το ΔΝΤ
Άμεσες εξελίξεις προαναγγέλει το ΔΝΤ

Άμεσες εξελίξεις προαναγγέλει το ΔΝΤ

ΟΥΑΣΙΚΤΟ – ΑΝΟΚΡΙΣΗ. Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου για τα αποτελέσματα του ταξιδιού της στη ερμανία.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ωστόσο, η παρουσίασή της ήταν γενικόλογη και το ασαφές, ιδιαίτερα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Εξερχόμενος από την έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις, εκτιμώντας ότι «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα υπάρξει λύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους ήταν έντονη, καθώς η επιμονή του στο θέμα μετριάζεται μετά τη μίνι-σύνοδο του Βερολίνου. Το Ταμείο τηρούσε εξάλλου σιγήν ιχθύος για το αν συζητήθηκε ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα, καθώς φαίνεται ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Σε κάθε περίπτωση, η προθεσμία για μία επίτευξη μίας ς θα είναι μικρή. Οι πιστωτές έχουν συμφωνήσει στο περίγραμμα μίας πρότασης και σκοπεύουν να αφήσουν την απόφαση στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Στη απλώς παρουσιάσθηκε το αποτέλεσμα της μίνι-συνόδου του Βερολίνου, και μέλη του συμβουλίου τόνιζαν ότι δεν έχουν να πουν τίποτε με δεδομένο ότι «όλα γίνονται πίσω» στην Ευρώπη.

Η κινητικότητα έξω από την έδρα του ήταν έντονη για πολλές ώρες.

Ο υπό παραίτηση εκπρόσωπος της Ελλάδος Θάνος Κατσάμπας δεν παρέστη στη για προσωπικούς λόγους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση