Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» για επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων
Αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» για επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων

Αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» για επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων

Αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» με στόχο την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων, αλλά και τον περιορισμό της κατάχρησης των ευεργετικών διατάξεών του από τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» περιλαμβάνει το σχέδιο πρότασης της ελληνικής ς προς τους . Αυτές είναι:

-Δημιουργία δικαστηρίων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την εκδίκαση των υποθέσεων του νόμου 3869/2010. Αυτό θα αφορά τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις νέες αιτήσεις που θα γίνουν.

-Τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται από την πρώτη στιγμή με την της αίτησης και όχι μετά. Σε περίπτωση ελλιπούς φακέλου, η αίτηση θα απορρίπτεται αυτομάτως.

-Σε περιπτώσεις που οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και μέχρι την εκδίκαση από το δικαστήριο οι θα καταβάλλουν μηνιαίες δόσεις -όπως και σήμερα- όμως αυτές θα καθορίζονται με πιο λεπτομερή .

-Στο νόμο Κατσέλη θα μπορούν να καταφεύγουν και οι μικρές επιχειρήσεις.

-Διαχωρισμός των υποθέσεων έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών και εν γένει δανειοληπτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

-Επανεξέταση των κυρώσεων σε περίπτωση μη καταβολής των μηνιαίων δόσεων.

-γηση της δυνατότητας που δίνεται από το νόμο να μειώνεται το δάνειο σε ποσοστό ακόμη και 80% της αντικειμενικής αξίας.

Επιπλέον, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου 4307/2014 για τα επιχειρηματικά , ενώ η μέχρι την οριστική αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» θα λάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχύσει την εξωδικαστική μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση