Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» για επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων
Αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» για επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων

Αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» για επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων

Αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» με στόχο την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων, αλλά και τον περιορισμό της κατάχρησης των ευεργετικών διατάξεών του από τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» περιλαμβάνει το σχέδιο πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές. Αυτές είναι:

-Δημιουργία δικαστηρίων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την των υποθέσεων του νόμου 3869/2010. Αυτό θα αφορά τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις νέες που θα γίνουν.

-Τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται από την πρώτη στιγμή με την της αίτησης και όχι μετά. Σε περίπτωση ελλιπούς φακέλου, η αίτηση θα απορρίπτεται αυτομάτως.

-Σε περιπτώσεις που οι θα γίνονται δεκτές και μέχρι την από το δικαστήριο οι δανειολήπτες θα καταβάλλουν μηνιαίες -όπως και σήμερα- όμως αυτές θα καθορίζονται με πιο λεπτομερή κριτήρια.

-Στο νόμο Κατσέλη θα μπορούν να καταφεύγουν και οι μικρές .

-Διαχωρισμός των υποθέσεων έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών και εν γένει δανειοληπτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

-Επανεξέταση των κυρώσεων σε περίπτωση μη καταβολής των μηνιαίων δόσεων.

-Κατάργηση της δυνατότητας που δίνεται από το νόμο να μειώνεται το δάνειο σε ποσοστό ακόμη και 80% της αντικειμενικής αξίας.

Επιπλέον, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου 4307/2014 για τα , ενώ η κυβέρνηση μέχρι την οριστική αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» θα λάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχύσει την εξωδικαστική ρύθμιση μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση