Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: “Αδειάζει τον κ. Μητσοτάκη η Ε.Ε.”
Αλ. Μεϊκόπουλος: “Αδειάζει τον κ. Μητσοτάκη η Ε.Ε.”

Αλ. Μεϊκόπουλος: “Αδειάζει τον κ. Μητσοτάκη η Ε.Ε.”

Αποφσίζει 1,5 δισ. μη επιστρεπτέ ενίσχυση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νέο πρόγραμμα για απευθείας ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, ύψους 1,5 δισ. , μέσω των Περιφερειών, ως αντιστάθμισμα των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα» και να μην προχωρά στην παροχή της αναγκαίας άμεσης ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις της χώρας τονίζει ο βουλευτής  του Αλ. Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής προσθέτει: “Η κυβέρνηση μέχρι και σήμερα αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει την πρωτοφανή ευελιξία του ΕΣΠΑ 2014-2020 που δίνει το περιθώριο για προγράμματα μη επιστρεπτέων ενισχύσεων, μένοντας για ακόμη μία φορά πίσω από τις κυρίαρχες διεθνείς πολιτικές, που προκρίνουν την ισχυρή κρατική παρέμβαση για τη στήριξη των κρατικών οικονομιών.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνει τις προτάσεις του -ΠΣ, που ήδη από τον Απρίλιο επέμενε εμφατικά για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 3 δισ. ευρώ μη επιστρεπτέα ενίσχυση. Ταυτόχρονα, απομονώνει πολιτικά την κυβέρνηση, η οποία εδώ και 6 μήνες αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, αφήνοντας την οικονομία να κλυδωνίζεται και οδηγώντας ήδη πολλές επιχειρήσεις σε «».

Η «ευαισθησία» της κυβέρνησης για την κατάσταση εξαντλήθηκε στις ανακοινώσεις του κ. Σκυλακάκη, ότι στον 4ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής για ορισμένες μόνο επιχειρήσεις και υπό προϋποθέσεις, μόνο ένα μέρος της θα είναι μη επιστρεπτέο…

Αυτά, ενώ από τον Ιούλιο δεν υφίσταται κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας στη χώρα…

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα δείχνει να συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής κρίση που βιώνουμε, είναι η γενναία, έμπρακτη στήριξη των κρατικών οικονομιών, η Δ παραμένει προσηλωμένη σε περιοριστικές πολιτικές, που «στραγγαλίζουν» την οικονομία και οδηγούν σε απόγνωση τους μικρούς και μεσαίους της χώρας.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση