Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » 15,4 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων
15,4 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων

15,4 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες (21/4), 41 προγράμμτα για την γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ και στις αγορές τρίτων χωρών, αξίας 130 εκατ. για διάστημα 3 ετών, για τα οποία τα μισά κονδύλια προέρχονται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει 30 εκατομμύρια επιπλέον κονδύλια της ΕΕ που διατίθενται ως επακόλουθο της ρωσικής απαγόρευσης εισς προϊόντων διατροφής της ΕΕ τον περασμένο Αύγουστο.

Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνονται και 8 που αφορούν την Ελλάδα με συνολική ευρωπαϊκή άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ (δείτε αναλυτικά στον πίνακα).

Σχολιάζοντας τα νέα αυτά προγράμματα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη και την αγροτική ανάπτυξη, κ. Phil Hogan, δήλωσε: «Η των γεωργικών ειδών διατροφής της ΕΕ στις παγκόσμιες αγορές αποτελεί έναν ισχυρό και ενεργό τρόπο αντιμετώπισης της ρωσικής απαγόρευσης. Η αυξημένη για μέτρα προώθησης θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτυχημένη αύξηση των εξαγωγών των γεωργικών προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας της ΕΕ στην παγκόσμια αγορά».

Τα επιλεχθέντα προγράμματα προέρχονται από 18 διαφορετικά κράτη- μέλη, καλύπτουν διάφορες κατηγορίες προϊόντων, όπως νωπά οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα ποιότητας, βιολογικά προϊόντα, ελαιόλαδο, κρέας, καθώς και συνδυασμούς διαφόρων κατηγοριών προϊόντων. Περίπου 17 από τα προγράμματα αυτά αφορούν την εσωτερική αγορά της ΕΕ και 24 έχουν ως στόχο τρίτες χώρες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση