Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » 15,4 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων
15,4 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων

15,4 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες (21/4), 41 προγράμμτα για την στην ΕΕ και στις αγορές τρίτων χωρών, αξίας 130 εκατ. ευρώ για διάστημα 3 ετών, για τα οποία τα μισά κονδύλια προέρχονται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Το αυτό περιλαμβάνει 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον κονδύλια της ΕΕ που διατίθενται ως επακόλουθο της ρωσικής απαγόρευσης εισαγωγής προϊόντων διατροφής της ΕΕ τον περασμένο Αύγουστο.

Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνονται και 8 που αφορούν την Ελλάδα με συνολική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ (δείτε αναλυτικά στον πίνακα).

Σχολιάζοντας τα νέα αυτά προγράμματα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, κ. Phil Hogan, δήλωσε: «Η προώθηση των γεωργικών ειδών διατροφής της ΕΕ στις παγκόσμιες αγορές αποτελεί έναν ισχυρό και ενεργό τρόπο αντιμετώπισης της ρωσικής απαγόρευσης. Η αυξημένη χρηματοδότηση για μέτρα προώθησης θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτυχημένη αύξηση των εξαγωγών των γεωργικών προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας της ΕΕ στην παγκόσμια ».

Τα επιλεχθέντα προγράμματα προέρχονται από 18 διαφορετικά κράτη- μέλη, καλύπτουν διάφορες κατηγορίες προϊόντων, όπως νωπά οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά , ποιότητας, , , κρέας, καθώς και συνδυασμούς διαφόρων κατηγοριών προϊόντων. Περίπου 17 από τα προγράμματα αυτά αφορούν την εσωτερική της ΕΕ και 24 έχουν ως στόχο τρίτες χώρες.

"Αλιεύοντας" την είδηση