Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Οι Κυκλάδες διαθέτουν πιο σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό
Οι Κυκλάδες διαθέτουν πιο σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό

Οι Κυκλάδες διαθέτουν πιο σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό

Χάρη στα ευρωπαϊκά κονδύλια

Τα σημερινά εγκαίνια της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης στο ελληνικό νησί της Μυκόνου σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της ενεργειακής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, μετά τα εγκαίνια της σύνδεσης της Σύρου και της Πάρου τον Μάρτιο του και με προοπτική τη μελλοντική σύνδεση της Νάξου και της Τήνου.

Οι διασυνδέσεις αυτές, που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., θα δώσουν τη δυνατότητα στα να επωφεληθούν από πιο σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό με που σέβεται περισσότερο το περιβάλλον.

Η Περιφερειακής Πολιτικής δήλωσε: «Χαιρετίζω τα σημερινά εγκαίνια και συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Τα επόμενα χρόνια η Ε.Ε. θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ενεργειακή διασύνδεση των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων· πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα της στήριξης που παρέχει τη για τη ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Η ενεργειακή διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. αρχής γενομένης από τη δημοσιονομική περίοδο 2007-2013.

Η συνολική συνεισφορά της Ε.Ε. στο έργο υπολογίζεται σε 176 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη της εν λόγω διασύνδεσης θα κυμαίνονται σε εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο, γεγονός που θα γίνει αισθητό στους λογαριασμούς ηλεκτρικού των καταναλωτών.

Τα μεταβαίνουν από την ηλεκτροπαραγωγή με παρωχημένες γεννήτριες ντίζελ στην ηλεκτρική από , το οποίο αποτελεί ενεργειακή πηγή πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Το έργο συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί, 13 νησιά των Κυκλάδων θα έχουν συνδεθεί με το ηπειρωτικό δίκτυο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση