Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Oι χαμένες ευκαιρίες του υπουργείου Πολιτισμού
Oι χαμένες ευκαιρίες του υπουργείου Πολιτισμού

Oι χαμένες ευκαιρίες του υπουργείου Πολιτισμού

Αυξήσεις επισκεπτών και εσόδων ανακοίνωσε πάλι η Στατιστική Αρχή (): 19,9% στα μουσεία και 20,9% στους αρχαιολογικούς χώρους για τον περασμένο Ιούνιο. Αυτά, όμως, είναι μόνον η βιτρίνα όσων βλέπουμε στο υπουργείο Πολιτισμού. Γιατί, όσο ο τουρισμός αυξάνεται, αυξάνονται οι επισκέπτες στα μουσεία και τους χώρους, χωρίς όμως τις αυτονόητες παροχές.

Σχεδόν από το 2004 έχουν να δεχθούν αλλαγές τα περισσότερα. Λες και λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο.

 Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μαγεύονται από την κλασική (90%), θέλουν να κάνουν τουρισμό στο της πόλης, αν και, όπως επισημαίνουν στην πρόσφατη της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), θα ήθελαν ανοικτούς τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία τα Σαββατοκύριακα (σε ποσοστό 88%).

Οι Ευρωπαίοι συστήνουν ανεπιφύλακτα την σε ποσοστό 95%. Οχι πως δεν βλέπουν τις ασχήμιες της. Ομως την επιλέγουν, και μάλιστα ξοδεύουν δοκιμάζοντας την κουζίνα (ξοδεύουν κατά μέσον όρο περίπου 34,4 την ημέρα), αγοράζοντας από τα (28,5 ) και επισκεπτόμενοι αξιοθέατα (20 ευρώ).

Είτε ταξιδεύουν στα νησιά τούς καλοκαιρινούς μήνες, είτε έρχονται στο της πόλης για διακοπές ή δουλειά (13%), οι αρχαιολογικοί προορισμοί ευνοούνται απ’ όλα αυτά.

Ωστόσο, το ΥΠΠΟΑ δεν δείχνει να προβληματίζεται για στοιχεία και ποσοστά ούτε να αξιολογεί τις έρευνες κοινού. Ο χειμώνας πλησιάζει, τα πωλητήρια και τα αναψυκτήρια των μουσείων παρουσιάζουν την ίδια εικόνα, το ΤΑΠΑ παραμένει ακέφαλο μετά την καρατόμηση της Ασπασίας Λούβη, τα εισιτήρια της ελεύθερης εισόδου συνεχίζουν να είναι πολλά, το παραμένει μια χαμένη ευκαιρία, όσο για τον οργανισμό του Ταμείου –της εισπρακτικής μηχανής του υπουργείου!– ούτε κουβέντα…

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση