Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Oι χαμένες ευκαιρίες του υπουργείου Πολιτισμού
Oι χαμένες ευκαιρίες του υπουργείου Πολιτισμού

Oι χαμένες ευκαιρίες του υπουργείου Πολιτισμού

Αυξήσεις επισκεπτών και εσόδων ανακοίνωσε πάλι η Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ): 19,9% στα μουσεία και 20,9% στους αρχαιολογικούς χώρους για τον περασμένο Ιούνιο. Αυτά, όμως, είναι μόνον η βιτρίνα όσων βλέπουμε στο υπουργείο Πολιτισμού. ιατί, όσο ο αυξάνεται, αυξάνονται οι επισκέπτες στα μουσεία και τους χώρους, χωρίς όμως τις αυτονόητες παροχές.

Σχεδόν από το 2004 έχουν να δεχθούν αλλαγές τα περισσότερα. Λες και λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο.

 Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μαγεύονται από την κλασική Αθήνα (90%), θέλουν να κάνουν τουρισμό στο κέντρο της πόλης, αν και, όπως επισημαίνουν στην πρόσφατη έρευνα της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), θα ήθελαν ανοικτούς τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία τα Σαββατοκύριακα (σε ποσοστό 88%).

Οι Ευρωπαίοι συστήνουν ανεπιφύλακτα την Αθήνα σε ποσοστό 95%. Οχι πως δεν βλέπουν τις ασχήμιες της. Ομως την επιλέγουν, και μάλιστα ξοδεύουν δοκιμάζοντας την κουζίνα (ξοδεύουν κατά μέσον όρο περίπου 34,4 την ημέρα), ζοντας από τα (28,5 ) και επισκεπτόμενοι αξιοθέατα (20 ευρώ).

Είτε ταξιδεύουν στα τούς καλοκαιρινούς μήνες, είτε έρχονται στο κέντρο της πόλης για διακοπές ή δουλειά (13%), οι αρχαιολογικοί προορισμοί ευνοούνται απ' όλα αυτά.

Ωστόσο, το δεν δείχνει να προβληματίζεται για στοιχεία και ποσοστά ούτε να αξιολογεί τις κοινού. Ο χειμώνας πλησιάζει, τα πωλητήρια και τα αναψυκτήρια των μουσείων παρουσιάζουν την ίδια , το ΤΑΠΑ παραμένει ακέφαλο μετά την καρατόμηση της Ασπασίας Λούβη, τα εισιτήρια της ελεύθερης εισόδου συνεχίζουν να είναι πολλά, το ηλεκτρονικό εισιτήριο παραμένει μια χαμένη ευκαιρία, όσο για τον οργανισμό του Ταμείου –της εισπρακτικής μηχανής του υπουργείου!– ούτε κουβέντα…

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση