Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, το οποίο διαγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πρόκειται για Έλληνα, άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη – ουσιαστικά – της 38χρονης ς, στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο στην .

Ο παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο ς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, σε καλή κλινική κατάσταση.

Σύμφωνα με την χθεσινή  από τον κ. Τσιόδρα, στην χώρα έχουν ελεγχθεί 270 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε 570 δείγματα.

Το σημερινό κρούσμα είναι το 8ο που ανακοινώνεται επισήμως.

Σύμφωνα με τον Λοιμωξιολογίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουμε στην κρούσματα κορωνοϊού που δεν έχουν διαγνωσθεί. Μάλιστα συνέχισε επισημαίνοντας πως «οι μεγάλες στον αριθμό των κρουσμάτων καταγράφονται 3 με 5 εβδομάδες αφότου μπει κάποιος ιός σε μια χώρα.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση