Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές
Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές

Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές

Μην διαγραφείτε, πριν ολοκληρωθεί η σας. Αυτό συστήνει το υπουργείο Παιδείας στους 4.534 που πήραν φέτος  , με βάση την πρόσφατη ανακοίνωσή του. Και αυτό διότι η μετεγγραφή θα ολοκληρωθεί μόνο μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο τονίστηκε ότι οι δεν πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία διαγραφής από τη σχολή όπου φοιτούν, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν τη σχετική έγκριση από το τμήμα υποδοχής. Με βάση τη διαδικασία, αρχικά θα βγουν ανακοινώσεις από τις σχολές υποδοχής για την υποβολή των δικαιολογητικών. Στη συνέχεια, οι υπό μεταγραφή θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Τέλος, αφού ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους και αφού διαπιστωθεί ότι είναι ορθά, θα ειδοποιηθούν οι φοιτητές από το τμήμα υποδοχής, ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφή από το τμήμα στο οποίο είχαν εισαχθεί.

Παράλληλα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι το υπουργείο εξετάζει να προχωρήσει σε νέο κύκλο μετεγγραφών ώστε να καλυφθούν οι 2.508 κενές θέσεις. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το οποίο άλλωστε προσκρούει στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των 2.508 θέσεων ανήκουν σε περιφερειακά και έμειναν κενές επειδή δεν υπήρχαν να τις δδικήσουν. Γεγονός εύλογο με δεδομένο ότι όλα τα επιστημονικά αντικείμενα διδάσκονται σε της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, τα οποία συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη ζήτηση από που ήθελαν μετεγγραφή.

Εκτός και εάν το υπουργείο διευρύνει τις επιλογές που προσφέρει στους υποψηφίους. Πώς; Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός αθηναίου υποψηφίου που εισήχθη στο τμήμα Φυσικής ενός περιφερειακού ΑΕΙ, το οποίο αποτέλεσε την έβδομη στη σειρά επιλογή του. Εάν η αίτηση μετεγγραφή που κατέθεσε για το Τμήμα Φυσικής του Παν. Αθηνών δεν  εγκρίθηκε, τότε ο υποψήφιος αυτός (με βάση το εν λόγω σενάριο) να μπορεί να πάρει μετεγγραφή στο Τμήμα Γεωλογίας του Παν. Αθηνών, το οποίο ήταν η δέκατη επιλογή του και στο οποίο δεν καλύφθηκαν οι θέσεις που προσφέρθηκαν για από μετεγγραφή (έμειναν 4 κενές). Μία τέτοια ρύθμιση ωστόσο συνιστά εκ των υστέρων μεταβολή επιλογής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση