Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές
Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές

Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές

Μην διαγραφείτε, πριν ολοκληρωθεί η σας. Αυτό συστήνει το υπουργείο Παιδείας στους 4.534 που πήραν φέτος  , με βάση την πρόσφατη ανακοίνωσή του. Και αυτό διότι η μετεγγραφή θα ολοκληρωθεί μόνο μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο τονίστηκε ότι οι δεν πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία διαγραφής από τη σχολή όπου φοιτούν, πριν ολοκληρωθεί ο των δικαιολογητικών τους και πάρουν τη σχετική από το τμήμα υποδοχής. Με βάση τη διαδικασία, αρχικά θα βγουν ανακοινώσεις από τις σχολές υποδοχής για την υποβολή των δικαιολογητικών. Στη συνέχεια, οι υπό μεταγραφή θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Τέλος, αφού ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους και αφού διαπιστωθεί ότι είναι ορθά, θα ειδοποιηθούν οι φοιτητές από το τμήμα υποδοχής, ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφή από το τμήμα στο οποίο είχαν εισαχθεί.

Παράλληλα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι το υπουργείο εξετάζει να προχωρήσει σε νέο κύκλο μετεγγραφών ώστε να καλυφθούν οι 2.508 κενές θέσεις. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το οποίο άλλωστε προσκρούει στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των 2.508 θέσεων ανήκουν σε περιφερειακά ΑΕΙ και έμειναν κενές επειδή δεν υπήρχαν να τις διεκδικήσουν. Γεγονός εύλογο με δεδομένο ότι όλα τα επιστημονικά αντικείμενα διδάσκονται σε ΑΕΙ της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, τα οποία συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη ζήτηση από παιδιά που ήθελαν .

Εκτός και εάν το υπουργείο διευρύνει τις επιλογές που προσφέρει στους υποψηφίους. Πώς; Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός αθηναίου υποψηφίου που εισήχθη στο τμήμα Φυσικής ενός περιφερειακού ΑΕΙ, το οποίο αποτέλεσε την έβδομη στη σειρά του. Εάν η αίτηση μετεγγραφή που κατέθεσε για το Τμήμα Φυσικής του Παν. Αθηνών δεν  εγκρίθηκε, τότε ο υποψήφιος αυτός (με βάση το εν λόγω σενάριο) να μπορεί να πάρει μετεγγραφή στο Τμήμα Γεωλογίας του Παν. Αθηνών, το οποίο ήταν η δέκατη του και στο οποίο δεν καλύφθηκαν οι θέσεις που προσφέρθηκαν για παιδιά από μετεγγραφή (έμειναν 4 κενές). Μία τέτοια ωστόσο συνιστά εκ των υστέρων μεταβολή επιλογής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση