Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Οχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ο Γιουνκέρ
«Οχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ο Γιουνκέρ

«Οχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει ο Γιουνκέρ

«Η Ελλάδ είνι εν τέλει στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, απέκλεισε ωστόσο ονομαστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά επισήμανε ότι θα πρέπει να συζητηθούν οι χρόνοι ς των δανείων και τα επιτόκια.

«Δεν πιστεύω ότι αρχίζουν όλα πάλι από την αρχή», δήλωσε ο κ. Γιουνκέρ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, θα ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για την εκπλήρωση ή όχι των όρων από την πλευρά της ς. «Πάντως, σίγουρα εγώ δεν θα συμμετάσχω ξανά. Η γερμανική κυβέρνηση ήταν έτσι κι αλλιώς της άποψης ότι θα έπρεπε να μην είχα αναμιχθεί. Δεν το έκανα. Για αυτό βρήκαμε μια λύση, στην οποία δεν συνεισέφερα μόνο εγώ, αλλά βοήθησαν και πολλοί άλλοι. Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε στην έναρξη της κρίσης», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε του στην με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην προεδρία της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι έχουν βελτιωθεί πολλά.

«Ο αρμόδιος επίτροπος (ενν. τον Πιερ Μοσκοβισί) ήταν στην . Ζήτησε να γίνουν περαιτέρω μεταρρυθμιστικά βήματα. Και εγώ έχω συζητήσει επανειλημμένα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για αυτά τα θέματα και θα συναντήσω τον επικεφαλής του Eurogroup τη Δευτέρα, πριν από τη . Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι τελικά σε σωστό δρόμο. Κανένας δεν είναι άτρωτος από στιγμές αδυναμίας. Αλλά πιστεύω ότι τώρα το πράγμα πηγαίνει στην σωστή κατεύθυνση», συνέχισε ο κ. Γιούνκερ και ανέφερε ενδεικτικά ότι η ανάγκη κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο είχε προβλεφθεί αρχικά στο τρίτο . Υπογράμμισε, πάντως, ότι οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν το συντομότερο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση