Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Οχι» πρυτάνεων στη μετατροπή δύο ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο
«Οχι» πρυτάνεων στη μετατροπή δύο ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο

«Οχι» πρυτάνεων στη μετατροπή δύο ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο

Πολλά καίρια και τεκμηριωμένα «όχι» αλλά με τον ήπιο τόνο… Γαβρόγλου, είπαν χθες στον υπουργό Παιδείας οι πρυτάνεις για το εγχείρημά του να μετατρέψει σε δύο . Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Πρυτάνεων δήλωσε αρνητική στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διά της συγχωνεύσεως του Αθηνών και του ΤΕΙ , ενώ έθεσε φρένο στις συνεχείς αλλαγές του συστήματος μετεγγραφών και κατ' επέκταση στις προωθούμενες μετεγγραφές από τον Φεβρουάριο, και ζήτησε τη συνεχή καταδίκη των περιστατικών ς (και όχι a la carte).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στη συνεδρίαση ακούστηκαν σαφώς επικριτικά σχόλια για τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας ως προς την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας ς, την ίδια στιγμή που η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ μιλάει για επιλογές με μικρο στόχευση, ενώ απορριπτική είναι και η θέση της Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών.

Συγκεκριμένα, η Σύνοδος ανέφερε ότι «η σοβαρότητα του εγχειρήματος της ίδρυσης του Παν. Δυτικής Αττικής, ιδίως μάλιστα σε μια περίοδο που οι προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων είναι σταθερά ελλειμματικοί, θα προϋπέθετε την εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Επιπλέον, θα έπρεπε να συνοδεύεται από ανάλυση των επιπτώσεων αφενός στην απορρόφηση των αποφοίτων του νέου ιδρύματος από την αγορά εργασίας και αφετέρου στη λειτουργία των άλλων περιφερειακών πανεπιστημίων και ΤΕΙ».

«Η επιχειρούμενη ίδρυση τμημάτων, μέσω της συγχώνευσης τμημάτων ΤΕΙ, συχνά αμφισβητούμενου γνωστικού αντικειμένου για πανεπιστημιακού επιπέδου ίδρυμα, θέτει σε κίνδυνο την ακαδημαϊκή αξιοπιστία του αποτελέσματος», ανέφερε η Σύνοδος, που είναι αρνητική και για τη σχεδιαζόμενη αυτόματη μεταφορά όλων των σημερινών φοιτητών στα νέα τμήματα πανεπιστημίου και λήψη πτυχίου πανεπιστημίου με το νέο , δηλαδή με αυτόματη «» των μαθημάτων που έχουν διδαχθεί στο τμήμα ΤΕΙ στο οποίο φοιτούν.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση