Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Οχι» πρυτάνεων στη μετατροπή δύο ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο
«Οχι» πρυτάνεων στη μετατροπή δύο ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο

«Οχι» πρυτάνεων στη μετατροπή δύο ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο

Πολλά κίρι και τεκμηριωμένα «όχι» αλλά με τον ήπιο τόνο… αβρόγλου, είπαν χθες στον υπουργό Παιδείας οι πρυτάνεις για το εγχείρημά του να μετατρέψει σε πανεπιστήμιο δύο ΤΕΙ. Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Σύνοδος Πρυτάνεων δήλωσε αρνητική στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διά της συγχωνεύσεως του ΤΕΙ Αθηνών και του ΤΕΙ Πειραιώς, ενώ έθεσε φρένο στις συνεχείς του συστήματος μετεγγραφών και κατ' επέκταση στις προωθούμενες μετεγγραφές από τον Φεβρουάριο, και ζήτησε τη συνεχή των περιστατικών βίας (και όχι a la carte).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στη συνεδρίαση ακούστηκαν σαφώς επικριτικά σχόλια για τα σχέδια του ως προς την του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ μιλάει για επιλογές με μικρο στόχευση, ενώ απορριπτική είναι και η θέση της Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών.

Συγκεκριμένα, η Σύνοδος ανέφερε ότι «η σοβαρότητα του εγχειρήματος της ίδρυσης του Παν. Δυτικής Αττικής, ιδίως μάλιστα σε μια περίοδο που οι προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων είναι σταθερά ελλειμματικοί, θα προϋπέθετε την εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Επιπλέον, θα έπρεπε να συνοδεύεται από ανάλυση των επιπτώσεων αφενός στην απορρόφηση των αποφοίτων του νέου ιδρύματος από την αγορά εργασίας και αφετέρου στη λειτουργία των άλλων περιφερειακών πανεπιστημίων και ΤΕΙ».

«Η επιχειρούμενη ίδρυση τμημάτων, μέσω της συγχώνευσης τμημάτων ΤΕΙ, συχνά αμφισβητούμενου γνωστικού αντικειμένου για πανεπιστημιακού επιπέδου ίδρυμα, θέτει σε κίνδυνο την ακαδημαϊκή αξιοπιστία του αποτελέσματος», ανέφερε η Σύνοδος, που είναι αρνητική και για τη σχεδιαζόμενη αυτόματη μεταφορά όλων των σημερινών φοιτητών στα νέα πανεπιστημίου και λήψη υ πανεπιστημίου με το νέο πρόγραμμα, δηλαδή με αυτόματη «αναγνώριση» των μαθημάτων που έχουν διδαχθεί στο τμήμα ΤΕΙ στο οποίο φοιτούν.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση