Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΟΑΕΔ: 13 προγράμματα για 86.000 ανέργους
ΟΑΕΔ: 13 προγράμματα για 86.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: 13 προγράμματα για 86.000 ανέργους

Δεκατρία νέα προγράμματα με στόχο την σε κατάρτιση ή απασχόληση τουλάχιστον 86.000 ανέργων έχουν ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να «τρέξουν» εντός του επόμενου διαστήματος. Πρόκειται για στοχευμένα προγράμματα που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες ανέργων, θα λειτουργήσουν παράλληλα με άλλα (π.χ. κοινωφελής εργασία) που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ θα υπάρξουν και κάποια που θα εκπονηθούν σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να προωθηθούν προγράμματα «ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» με έως 10.000 ωφελούμενους (άτομα και επιχειρήσεις) σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, καθώς και επιδότησης μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρους ασφαλισμένης εργασίας σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να προκηρυχθεί επίσης το πρόγραμμα «προώθησης της απασχόλησης μέσω επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση» για τις ηλικίες 29-64 ετών. Το είχε ανακληθεί καθώς θεωρήθηκε ότι προσφέρει μικρή ωφέλεια στους ανέργους. Το νέο δεν θα αφορά πλέον 16.000 ανέργους όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αλλά 26.000 ανέργους, και θα προβλέπεται εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών με βασικό μισθό και εργασιακά δικαιώματα.

Εντός του 2015 έχει επίσης σχεδιαστεί να «τρέξουν» προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας καθώς και δράσεις ολοκληρωμένης παρέμβασης για νέους ανέργους έως 24 ετών. Στον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ περιλαμβάνονται επίσης προγράμματα προώθησης της αυτοαπασχόλησης νέων αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία ανέργων, καθώς και προγράμματα προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία start-ups επιχειρήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση