Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της Λαϊκής Ενότητας
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της Λαϊκής Ενότητας

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της Λαϊκής Ενότητας

Πολυμέτωπη προεκλογική εκστρτεία κατά των κομμάτων που ψήφισαν μνημόνια, αλλά με αυξημένη επιθετικότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προτίθεται να κάνει η Λαϊκή Ενότητα, όπως προκύπτει τόσο από πληροφορίες από στελέχη του νέου κόμματος, όσο και από τις επίσημες τοποθετήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κατόπιν σειράς συναντήσεων που είχε χθες με τον πρόεδρο της Ν.Δ., συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «το τρίτο , μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια, συνιστά το μετεκλογικό του νέου κόμματος του Αλ. Τσίπρα, της Ν.Δ., του και του Ποταμιού». Κατά την άποψη του προέδρου της ΛΑΕ, «αυτό θα είναι το μετεκλογικό θεάρεστο έργο των παλαιών και νέων κομμάτων της μνημονιακής συναίνεσης». Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι το κόμμα του «είναι η μόνη, σχεδόν, που καλεί όλες τις αριστερές, προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις σ' ένα μεγάλο και νικηφόρο αντιμνημονιακό μέτωπο που συνιστά εγγύηση διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής ς της χς». Ωστόσο, η ουσιαστική εκλογική εκστρατεία θα αρχίσει την Πέμπτη, αμέσως μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής, για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ΛΑΕ διατυπώθηκαν διαφωνίες με το σκεπτικό ότι το νέο κόμμα εμφανίστηκε να συμπλέει με τη Ν.Δ. και τον κ. Μεϊμαράκη ως προς τον χρόνο διεξς των εκλογών και την αντικυβερνητική ρητορική.

Η ΛΑΕ απάντησε χθες με οξύτητα στις απόψεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονου, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες να μπορέσει η χ να ορθοποδήσει». Σε ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ κάνει λόγο για «αήθη του κ. Χρυσόγονου» και προσθέτει ότι «αντιλαμβανόμαστε τον φόβο του κ. Χρυσόγονου για το ενδεχόμενο πολύ υψηλής εκλογικής επίδοσης της Λαϊκής Ενότητας, κάτι που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση