Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της Λαϊκής Ενότητας
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της Λαϊκής Ενότητας

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της Λαϊκής Ενότητας

Πολυμέτωπη προεκλογική εκστρατεία κατά των κομμάτων που ψήφισαν μνημόνια, αλλά με αυξημένη επιθετικότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προτίθεται να κάνει η Λαϊκή Ενότητα, όπως προκύπτει τόσο από πληροφορίες από στελέχη του νέου κόμματος, όσο και από τις επίσημες τοποθετήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κατόπιν σειράς συναντήσεων που είχε χθες με τον πρόεδρο της Ν.Δ., συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «το τρίτο μνημόνιο, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια, συνιστά το μετεκλογικό πρόγραμμα του νέου κόμματος του Αλ. Τσίπρα, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού». Κατά την άποψη του προέδρου της ΛΑΕ, «αυτό θα είναι το μετεκλογικό θεάρεστο έργο των παλαιών και νέων κομμάτων της μνημονιακής συναίνεσης». Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι το κόμμα του «είναι η μόνη, σχεδόν, δύναμη που καλεί όλες τις αριστερές, προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις σ’ ένα μεγάλο και νικηφόρο αντιμνημονιακό μέτωπο που συνιστά εγγύηση διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας της χώρας». Ωστόσο, η ουσιαστική εκλογική εκστρατεία θα αρχίσει την Πέμπτη, αμέσως μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής, για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ΛΑΕ διατυπώθηκαν διαφωνίες με το σκεπτικό ότι το νέο κόμμα εμφανίστηκε να συμπλέει με τη Ν.Δ. και τον κ. Μεϊμαράκη ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και την αντικυβερνητική ρητορική.

Η ΛΑΕ απάντησε χθες με οξύτητα στις απόψεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονου, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει». Σε ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ κάνει λόγο για «αήθη επίθεση του κ. Χρυσόγονου» και προσθέτει ότι «αντιλαμβανόμαστε τον φόβο του κ. Χρυσόγονου για το ενδεχόμενο πολύ υψηλής εκλογικής επίδοσης της Λαϊκής Ενότητας, κάτι που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προκήρυξη δύο θέσεων για γιατρούς στο Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/1oeWlpW8cn -

  • Χρηματοδότηση Δήμων της Μαγνησίας από τους ΚΑΠ - https://t.co/duCGT33uIr -

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Μάρτιο η N. Αγχίαλος - https://t.co/DhlD8ITW7q -

"Αλιεύοντας" την είδηση