Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με χειμωνιάτικο καιρό
Ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με χειμωνιάτικο καιρό

Ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με χειμωνιάτικο καιρό

«Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», έλεγαν οι παλιοί και ο φετινός Μάρτιος μάλλον βάλθηκε να το επιβεβαιώσει έστω και λίγο προτού εκπνεύσει.

Από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα χαλάσει και θα αποκτήσει ένα χειμωνιάτικο «πρόσωπο», καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια της Ελλάδας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την μετεωρο υπηρεσία του Εθνικού ίου Αθηνών.

Αναμένεται από την Πέμπτη η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια και η επιση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την 31 Μαρτίου. Η σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μέχρι δέκα μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη… εμμονή.

Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, ενώ οι θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση