Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Κ. Αγοραστός στην Ελληνογερμανική Συνέλευση
Ο Κ. Αγοραστός στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ο Κ. Αγοραστός στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ριζοσπαστικές κινήσεις για ένα νέο μοντέλο παραγωγής με κοινωνική ευημερία

Τολμηρές ριζοσπαστικές κινήσεις με την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής με κοινωνική ευημερία, πρότεινε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης ς κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του στην 6η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο .

Αναφερόμενος στην Γερμανία τόνισε ότι «πρέπει να τελειώνουμε ο καθένας με τις ευθύνες του» και πρόσθεσε με νόημα: «Κάποτε βοηθήσαμε και εμείς ως χώρα την Γερμανία, σήμερα θέλουμε πραγματική βοήθεια. Καλές είναι οι φολκλορικού χαρακτήρα ανταλλαγές επισκέψεων αλλά να πάμε στην ουσία: να βγούμε 10 βήματα μπροστά, να είμαστε χρήσιμοι, να παράξουμε αποτελέσματα. Να μην ξεχνάμε ότι στην Ελληνογερμανική Συνέλευση εκπροσωπούμε τους συμ μας, άρα  πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις συμβατικές μεθόδους και να προχωρήσουμε σε τολμηρές, ριζοσπαστικές κινήσεις ώστε να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ετάχθη υπέρ της αλλαγής του μεταπολιτευτικού μοντέλου στην Ελλάδα, το οποίο όπως είπε «οδηγεί στην αναδιανομή της ς, της ανέχειας και της ς και σ' ένα ημιαυταρχικό καθεστώς κομματικών καθηκόντων. Αυτό θα μας πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο, από εξάρτηση σε εξάρτηση, θα αναπαράγεται το μανιχαϊστικό δίπολο των καλών και των κακών, ο λαϊκισμός θα κυριαρχεί και το συστηματικό ψέμα θα βασιλεύει».

της ΕΝΠΕ πρότεινε με την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή  ένα νέο μοντέλο παραγωγής με κοινωνική ευημερία και εξήγησε: «Το παλιό μοντέλο δεν οδηγεί πουθενά. Το νέο μοντέλο πρέπει να είναι παραγωγικό και να ευνοεί την επιχειρηματικότητα με φορολογικών συντελεστών, εξορθολογισμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, απρόσκοπτη της πραγματικής οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα χωρίς capital control, ευέλικτη δημόσια διοίκηση και ταχεία απονομή δικαιοσύνης».

Ο κ. Κ. Αγοραστός προειδοποίησε ότι ανάλογα προβλήματα με την Ελλάδα θα αντιμετωπίσει και η ΕΕ καθώς, όπως σημείωσε, «στην Ευρώπη δεν παράγεται επιπλέον πλούτος αλλά οι πηγαίνουν από χώρα σε χώρα λόγω του φορολογικού και ασφαλιστικού dumping».

Όσον αφορά στο ρόλο της αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ είπε ότι οι την εμπιστεύονται, γι' αυτό και διαμαρτύρονται: «Διότι γνωρίζουν πως διαμαρτύρονται σε ανθρώπους που ακούν, επεξεργάζονται και κάνουν κινήσεις για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των διαμαρτυρομένων».

ellinogermaniki-synelefsi

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση