Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / O Γιώργος Ντάσης,πρόεδρος της ΕΟΚΕ, συναντά τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
O Γιώργος Ντάσης,πρόεδρος της ΕΟΚΕ, συναντά τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

O Γιώργος Ντάσης,πρόεδρος της ΕΟΚΕ, συναντά τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Ντάσης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στην .

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη του Γιώργου Ντάση στη χώρα του μετά την εκλογή του, τον Οκτώβριο του 2015, στην προεδρία αυτού του Οργάνου που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών στην αρχιτεκτονική της Ένωσης. Αυτήν τη στιγμή, ο Γιώργος Ντάσης είναι ο μόνος Έλληνας επικεφαλής ευρωπαϊκού Οργάνου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο πρόεδρος Ντάσης θα θίξει θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την ΕΟΚΕ και που βρίσκονται στην καρδιά της επικαιρότητας και συγκεκριμένα:

· την ιδέα ενός ελάχιστου ευρωπαϊκού εισοδήματος χρηματοδοτούμενου από ευρωπαϊκό , προκειμένου να καταπολεμηθεί πραγματικά η και να δοθεί στους πολίτες απτό παράδειγμα θετικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης·

· την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη και τα πλήγματα στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο·

· την μεταναστευτική κρίση και την εισροή προσφύγων στην ΕΕ, που επηρεάζει σοβαρά την λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της μορφολογίας της·

· τις απειλές ενάντια στο χώρο Σένγκεν που ανακύπτουν όσο η μεταναστευτική κρίση λαμβάνει διαστάσεις και την ανάγκη προάσπισης αυτού του θεμελιώδους κεκτημένου της Ένωσης.

Αυτή η διεξάγεται λίγο καιρό μετά την αποστολή παρατήρησης της ΕΟΚΕ στην , και ειδικότερα στη Μυτιλήνη, τη Μόρια, την και το , στο πλαίσιο σειράς αποστολών στις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από τα μεταναστευτικά κύματα, προκειμένου να εντοπιστούν πρακτικές λύσεις και να διατυπωθούν συγκεκριμένες συστάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν κατά τη σύνοδο ολομέλειας της ΕΟΚΕ τον προσεχή Μάρτιο, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου.

Ο Γιώργος Ντάσης, που αποτέλεσε μέλος και πρόεδρο της Ομάδας «Εργαζόμενοι» της ΕΟΚΕ πριν αναλάβει καθήκοντα προέδρου της ΕΟΚΕ, συμμετέχει στο συνδικαλιστικό κίνημα από την ηλικία των 15 ετών και κατέφυγε στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Ήταν ακτιβιστής και εν συνεχεία μόνιμο μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Βελγίου (FGTB), πριν εκπροσωπήσει τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

"Αλιεύοντας" την είδηση