Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Γ. Μουζάλας απέναντι στις αντιδράσεις
Ο Γ. Μουζάλας απέναντι στις αντιδράσεις

Ο Γ. Μουζάλας απέναντι στις αντιδράσεις

Υπό τις έντονες διμρτυρίες κατοίκων από το γειτονικό χωριό Χαλκειός πραγματοποιήθηκε χθες η επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στο υποδοχής και ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ της Χίου.

Δεκάδες είχαν συγκεντρωθεί απέξω διαμαρτυρόμενοι, υπό την επίβλεψη αστυνομικών δυνάμεων, υψώνοντας μάλιστα και πανό που έγραφε «Μουζάλα παραιτήσου και πάρε και τις ΜΚΟ μαζί σου». Αροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε με τον υπουργό, χωρίς όμως να βρεθεί σημείο συμφωνίας. Με την ευκαιρία της συνάντησης, πάντως, η κυβερνητική πλευρά ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει άμεσα η καταβολή αποζημιώσεων ύψους 60.000 ευρώ σε κατοίκους του χωριού, λόγω ζημιών που έχουν υποστεί από την παρουσία του υ.
Κινητοποίηση κατοίκων

Τα «αίματα άναψαν» προχθές νωρίς το πρωί, όταν ξεκίνησε η μεταφορά οικίσκων από στρατόπεδο της περιοχής προς τη ΒΙΑΛ. Κάτοικοι κινητοποιήθηκαν και επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο, αλλά η κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (και ΜΑΤ) παρουσία εισαγγελέα, οδήγησε σε άνοιγμα της πρόσβασης.

«Μεταφέρθηκαν συνολικά 53 στο κέντρο, με τους οποίους θα επιτευχθεί η στέγαση όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στη ΒΙΑΛ σε ικανοποιητικές συνθήκες. Δεν θα υπάρχουν πλέον σκηνές. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και αναμένεται σε 10 μέρες να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των οικίσκων», είπε στην «Κ» ο κ. Μιλτιάδης Κλάπας, γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος συνόδευε τον κ. Μουζάλα χθες στη Χίο. Ο κ. Κλάπας χαρακτήρισε «προγραμματισμένη επίσκεψη ς» την επίσκεψη του υπουργού στη Χίο, ενώ υπογράμμισε πως «μέριμνά μας είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στη ΒΙΑΛ, να μη διαμένει κανείς σε σκηνές». Επιπλέον, σημείωσε πως ολοκληρώνονται, σε συν με τον στρατό, και τα έργα ς του ΚΥΤ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση