Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Ερντογάν θέλει η Ελλάδα να αντιδράσει στις προκλήσεις
Ο Ερντογάν θέλει η Ελλάδα να αντιδράσει στις προκλήσεις

Ο Ερντογάν θέλει η Ελλάδα να αντιδράσει στις προκλήσεις

Σαφής είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι οποίες είναι σε γνώση και κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών, ο στόχος της Τουρκίας για το των σχέσεών της με την Ελλάδα. Στόχος ο οποίος εμπεριέχει στους σχεδιασμούς τις εξελίξεις στο Κυπριακό με την επικείμενη δεύτερη διάσκεψη στη Γενεύη, αλλά και την αύξηση της έντασης στο Κουρδικό και στη Συρία.

Oπως τόνισαν στην «K» διπλωματικές πηγές, «τα νούμερα που έχει υπόψη του το προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας αναφορικά με το επικείμενο δημοψήφισμα δεν βγαίνουν. Ο Ερντογάν θα συνεχίσει τις προκλήσεις προς την Ελλάδα επιδιώκοντας η να απαντήσει. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσει την εξέλιξη για εσωτερική κατανάλωση».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως σε αυτή την περίπτωση και με το μέτωπο στο Κουρδικό να παραμένει ανοικτό, την άτεγκτη στάση στο Κυπριακό και τις εξελίξεις στη Συρία, ο Ερντογάν θα προσελκύσει το εθνικιστικό μέτωπο στο εσωτερικό, που το χρειάζεται για να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί στο δημοψήφισμα στην Τουρκία. Ως προς την αντίδραση της Αθήνας απέναντι στις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Αγκυρας, εφόσον το παρασκήνιο είναι, όπως αναφέρθηκε, γνωστό σε κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζεται από πηγές πως «αυτή προέρχεται από τα ψηλά της κυβέρνησης, με το μήνυμα να είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και απευθύνεται στις πιο ακραίες φωνές στο εσωτερικό της. Σε εκείνες που το προηγούμενο διάστημα είχαν μπει στη διαδικασία να απαντούν στην με ανακοινώσεις και δηλώσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση