Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Eric Olsen νέος πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον κλάδο Τσιμέντου για το 2017
Ο Eric Olsen νέος πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον κλάδο Τσιμέντου για το 2017

Ο Eric Olsen νέος πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον κλάδο Τσιμέντου για το 2017

Ο Eric Olsen, διευθύνων Σύμβουλος της LafargeHolcim, μητρικής του Ομίλου Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον κλάδο Τσιμέντου (CSI) το 2017, όπως επιβεβαιώθηκε χθες από την ετήσια διευθύνοντων συμβούλων της οργάνωσης στη Μαδρίτη.

Η LafargeHolcim είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της CSI, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (WBCSD) και ξεκίνησε το 1999 με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου τσιμέντου. Η CSI ενώνει 23 από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιμέντου με δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες. Συλλογικά αυτές οι εταιρείες ευθύνονται για περίπου 30% της παγκόσμιας παραγωγής τσιμέντου και κυμαίνονται σε μέγεθος από πολύ μεγάλες πολυεθνικές μέχρι μικρούς, τοπικούς παραγωγούς.

“Είναι τιμή για εμένα να προεδρεύσω αυτής της σημαντικής για τον κλάδο οργάνωσης το ερχόμενο έτος. Η βιωσιμότητα στον κατασκευαστικό κλάδο δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα μίας μόνο οργάνωσης. Προτεραιότητά μου είναι να διασφαλίσω ότι η CSI θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ς στον κλάδο μας και να ενθαρρύνω την κοινή δράση σε όλη την αλυσίδα αξίας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης που έχει αναληφθεί ποτέ από έναν μόνο βιομηχανικό κλάδο, και μας παρέχει μία πραγματική ευκαιρία να προάγουμε την αλλαγή. Οι στόχοι μας είναι φιλόδοξοι και αντιλαμβανόμαστε ότι ο μόνος τρόπος να τους επιτύχουμε είναι να συνεργαστούμε”, δήλωσε ο Eric Olsen.

Το 2017, τα μέλη της CSI συμφώνησαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στα πλέον ουσιώδη ζητήματα, μεταξύ των οποίων: και ασφάλεια, δράσεις για περαιτέρω των εκπομπών CO2, ενίσχυση της ευαισθητος αναφορικά με το ως βιώσιμο δομικό υλικό, ενός υπεύθυνου σχεδίου άντλησης πόρων για το και ανάπτυξη κοινών συστημάτων μέτρησης της κοινωνικής απόδοσης.

Η Lafarge Holcim

 Με μία ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και έμφαση στο τσιμέντο, στα αδρανή και το σκυρόδεμα, η  LafargeHolcim (SIX Swiss Exchange, Euronext Paris: LHN) αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο δομικών υλικών.

Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο και είχε καθαρές πωλήσεις ύψους 29,5 δισ. ελβετικών φράγκων το 2015.

Η LafargeHolcim αποτελεί σημείο αναφοράς του κλάδου ως προς την έρευνα και ανάπτυξη και εξυπηρετεί από ιδιώτες οικοδόμους μέχρι τα μεγαλύτερα και πλέον σύνθετα κατασκευαστικά έργα με τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμες και ολοκληρωμένες οικοδομικές λύσεις.

Με τη δέσμευση να προάγει βιώσιμες λύσεις για καλύτερα κτίρια και υποδομές και να συμβάλλει στην υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι βέλτιστα τοποθετημένος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εντεινόμενης αστικος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση