Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο «επικίνδυνος ισλαμιστής» και τα λάθη των βαυαρικών αρχών
Ο «επικίνδυνος ισλαμιστής» και τα λάθη των βαυαρικών αρχών

Ο «επικίνδυνος ισλαμιστής» και τα λάθη των βαυαρικών αρχών

«Entschuldigung, das war ein Fehler» – «συγγνώμη, λάθος». Αυτό φέρεται να είπαν στους Ελληνες ομολόγους τους αξιωματούχοι αναφορικά με την υπόθεση του 35χρονου υπόπτου για ισλαμική τρομοκρατία Χουσεΐν Ζ.

Η ιστορία δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο της Γερμανίας την περασμένη Πέμπτη και στα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών. Οπως μάλιστα αποκάλυψε χθες στην «Κ» αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, στελέχη της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας έδωσαν εξηγήσεις για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση και απέδωσαν το συμβάν σε λάθη των τοπικών υπηρεσιών της Βαυαρίας.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι γερμανικές εφημερίδες Die Welt και Suddeutsche Zeitung δημοσιοποίησαν στην ηλεκτρονική τους έκδοση ρεπορτάζ με θέμα τη από τη Γερμανία στην και εν συνεχεία στην ενός 35χρονου Σύρου, που θεωρείται «επικίνδυνος ισλαμιστής» και βρισκόταν υπό καθεστώς ηλεκτρονικής ς. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της ς, ο 35χρονος βρισκόταν από το 2015 στη Βαυαρία και στις αρχές Οκτωβρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της ς υπηρεσίας της Γερμανίας ως ύποπτος για τζιχάντ. Είχαν προηγηθεί συμπλοκές με ομοεθνείς του σε υποδοχής προσφύγων της Βαυαρίας και συγκεχυμένες πληροφορίες πως πριν από την άφιξή του στη Γερμανία είχε ανάμειξη σε δολοφονίες που διέπρατταν ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία. Κατά τη σύλληψή του δεν προέκυψαν ισχυρά ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης («βραχιολάκι»).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση