Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο «επικίνδυνος ισλαμιστής» και τα λάθη των βαυαρικών αρχών
Ο «επικίνδυνος ισλαμιστής» και τα λάθη των βαυαρικών αρχών

Ο «επικίνδυνος ισλαμιστής» και τα λάθη των βαυαρικών αρχών

«Entschuldigung, das war ein Fehler» – «συγγνώμη, λάθος». Αυτό φέρεται να είπαν στους Ελληνες ομολόγους τους αναφορικά με την υπόθεση του 35χρονου υπόπτου για ισλαμική τρομοκρατία Χουσεΐν Ζ.

Η ιστορία δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο της ς την περασμένη Πέμπτη και στα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών. Οπως μάλιστα αποκάλυψε χθες στην «Κ» αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, στελέχη της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας έδωσαν εξηγήσεις για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση και απέδωσαν το συμβάν σε λάθη των τοπικών υπηρεσιών της ς.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι γερμανικές εφημερίδες και Suddeutsche Zeitung δημοσιοποίησαν στην ηλεκτρονική τους έκδοση ρεπορτάζ με θέμα τη από τη Γερμανία στην και εν συνεχεία στην Τουρκία ενός 35χρονου Σύρου, που θεωρείται «επικίνδυνος ισλαμιστής» και βρισκόταν υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης. Σύμφωνα με όσα είδαν το της δημοσιότητας, ο βρισκόταν από το 2015 στη και στις αρχές Οκτωβρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γερμανίας ως ύποπτος για τζιχάντ. Είχαν προηγηθεί συμπλοκές με ομοεθνείς του σε κέντρο υποδοχής προσφύγων της Βαυαρίας και συγκεχυμένες πληροφορίες πως πριν από την άφιξή του στη Γερμανία είχε ανάμειξη σε δολοφονίες που διέπρατταν ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία. Κατά τη σύλληψή του δεν προέκυψαν ισχυρά ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης («βραχιολάκι»).

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση