Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ο δήμαρχος Λέσβου ζητά την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Ο δήμαρχος Λέσβου ζητά την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο δήμαρχος Λέσβου ζητά την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι πυρκαγιών, μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση στο νησί περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων, μόνο την Τετάρτη, ζητά με του στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αντώνη Μακροδημήτρη, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος αληνός.

Στην μακροσκελή του, ο κ. Γαληνός αναφέρει ότι τους δυο τελευταίους μήνες έχουν περάσει από το νησί της Λέσβου περισσότεροι και από ότι το σύνολο του τοπικού πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 85.000. Παρά τις προσπάθειες για των μεταναστών στην ενδοχ, ο ημερήσιος αριθμός προσέλευσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αυτού των αναχωρήσεων, με αυτή τη στιγμή να συναθροίζονται μόνο στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και στον ευρύτερο χώρο της προκυμαίας της Μυτιλήνης πέραν των 10.000 ατόμων.

«Η συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού αστέγων, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη διαχείριση και αυτών, δεδομένης και της γνωστής σύνθεσης της κατάστασης των μεταναστών, ενώ η παραμονή 10.000 μεταναστών στο χώρο του λιμανιού χωρίς την ελάχιστη υποδομή ς αποτελεί εν δυνάμει πηγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων οι οποίες είναι προ των πυλών» σημειώνει ο κ. Γαληνός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση