Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο
Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο

Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο

Μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί ν κθιερωθεί γάμος ομόφυλων ζευγαριών στη χ μας, αλλιώς η όποια νομική φόρμουλα για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου υ δεν έχει και ως εκ τούτου ο «γάμος» είναι ανυπόστατος και παντελώς άκυρος, δηλαδή είναι σαν να μην έγινε καθόλου.

Με αυτό το σκεπτικό ο Αρειος Πάγος έκρινε ανυπόστατο και παντελώς ανύσχυρο των «γάμο» που είχαν τελέσει πριν από χρόνια στην Τήλο άτομα ιδίου υ και η κίνησή τους αυτή είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση για ακύρωση της όλης διαδικασίας.

Μετά την κρίση και του Αρείου Πάγου το ομόφυλο ζευγάρι, όπως δηλώνει ο δικηγόρος εξειδικευμένος σε θέματα ευρωπαίκής έννομης τάξης, Βασίλης Χειρδάρης, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας το δικαίωμα του για κοινή και έγγαμη σχέση.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, σε ό,τι αφορά την εισαγγελική παρέμβαση που εκδηλώθηκε μετά τον «γάμο της Τήλου» αναφέρουν,ότι η αυτή εκ μέρους του εισαγγελέα «δεν αποτελεί επέμβαση στην ιδιωτική των εν λόγω προσώπων (σ.σ. του ομόφυλου ζεύγους), αλλά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικαστική , που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ηθικής, ενόψει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση