Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο
Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο

Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο

Μόνο με νομοθετική μπορεί να καθιερωθεί γάμος ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας, αλλιώς η όποια νομική φόρμουλα για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν έχει αποτέλεσμα και ως εκ τούτου ο «γάμος» είναι ανυπόστατος και παντελώς άκυρος, δηλαδή είναι σαν να μην έγινε καθόλου.

Με αυτό το σκεπτικό ο Αρειος Πάγος έκρινε ανυπόστατο και παντελώς ανύσχυρο των «γάμο» που είχαν τελέσει πριν από χρόνια στην Τήλο άτομα ιδίου φύλου και η κίνησή τους αυτή είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση για ακύρωση της όλης διαδικασίας.

Μετά την και του Αρείου Πάγου το ομόφυλο ζευγάρι, όπως δηλώνει ο εξειδικευμένος σε θέματα ευρωπαίκής έννομης τάξης, Βασίλης Χειρδάρης, θα προσφύγει στο διεκδικώντας το δικαίωμα του για κοινή και έγγαμη σχέση.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, σε ό,τι αφορά την εισαγγελική παρέμβαση που εκδηλώθηκε μετά τον «γάμο της Τήλου» αναφέρουν,ότι η αυτή εκ μέρους του εισαγγελέα «δεν αποτελεί επέμβαση στην ιδιωτική των εν λόγω προσώπων (σ.σ. του ομόφυλου ζεύγους), αλλά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικαστική , που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ηθικής, ενόψει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση