Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο
Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο

Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο

Μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί ν κθιερωθεί γάμος ομόφυλων ζευγαριών στη χ μας, αλλιώς η όποια νομική φόρμουλα για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου υ δεν έχει και ως εκ τούτου ο «γάμος» είναι ανυπόστατος και παντελώς άκυρος, δηλαδή είναι σαν να μην έγινε καθόλου.

Με αυτό το σκεπτικό ο Αρειος Πάγος έκρινε ανυπόστατο και παντελώς ανύσχυρο των «γάμο» που είχαν τελέσει πριν από χρόνια στην Τήλο άτομα ιδίου υ και η κίνησή τους αυτή είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση για ακύρωση της όλης διαδικασίας.

Μετά την κρίση και του Αρείου Πάγου το ομόφυλο , όπως δηλώνει ο δικηγόρος εξειδικευμένος σε θέματα ευρωπαίκής έννομης τάξης, Βασίλης Χειρδάρης, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας το δικαίωμα του για κοινή ζωή και έγγαμη σχέση.

Οι ανώτατοι , σε ό,τι αφορά την εισαγγελική παρέμβαση που εκδηλώθηκε μετά τον «γάμο της Τήλου» αναφέρουν,ότι η αυτή εκ μέρους του εισαγγελέα «δεν αποτελεί επέμβαση στην ιδιωτική ζωή των εν λόγω προσώπων (σ.σ. του ομόφυλου ζεύγους), αλλά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικαστική , που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ηθικής, ενόψει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση