Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο
Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο

Ο Αρειος Πάγος ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού που είχε γίνει στην Τήλο

Μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να καθιερωθεί γάμος ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας, αλλιώς η όποια νομική φόρμουλα για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν έχει και ως εκ τούτου ο «γάμος» είναι ανυπόστατος και παντελώς άκυρος, δηλαδή είναι σαν να μην έγινε καθόλου.

Με αυτό το σκεπτικό ο Αρειος Πάγος έκρινε ανυπόστατο και παντελώς ανύσχυρο των «γάμο» που είχαν τελέσει πριν από χρόνια στην Τήλο άτομα ιδίου φύλου και η κίνησή τους αυτή είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση για ακύρωση της όλης διαδικασίας.

Μετά την κρίση και του Αρείου Πάγου το ομόφυλο ζευγάρι, όπως δηλώνει ο δικηγόρος εξειδικευμένος σε θέματα ευρωπαίκής έννομης τάξης, Βασίλης Χειρδάρης, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας το δικαίωμα του για κοινή ζωή και έγγαμη σχέση.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, σε ό,τι αφορά την εισαγγελική παρέμβαση που εκδηλώθηκε μετά τον «γάμο της Τήλου» αναφέρουν,ότι η αυτή εκ μέρους του εισαγγελέα «δεν αποτελεί επέμβαση στην ιδιωτική ζωή των εν λόγω προσώπων (σ.σ. του ομόφυλου ζεύγους), αλλά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικαστική ενέργεια , που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την της ηθικής, ενόψει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση