Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ο 35ος ΑΜΑ σπάει ρεκόρ, οι αθλητές ετοιμάζονται για καλές επιδόσεις
Ο 35ος ΑΜΑ σπάει ρεκόρ, οι αθλητές ετοιμάζονται για καλές επιδόσεις

Ο 35ος ΑΜΑ σπάει ρεκόρ, οι αθλητές ετοιμάζονται για καλές επιδόσεις

 

Η συνέντευξη Τύπου για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας δόθηκε σήμερα με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών, φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας και των χορηγών και φυσικά της ομοσπονδίας.

Νωρίτερα έγιναν τα εγκαίνια της Ergo Marathon Expo, που σήμαναν στην ουσία την έναρξη των εκδηλώσεων του τετραημέρου του φετινού Μαραθωνίου, της μεγάλης γιορτής που θα στηθεί αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και θα κορυφωθεί την με το αγωνιστικό κομμάτι. Στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 51.000 , αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ συμμετοχών. Οι αθλητές κάλεσαν τον κόσμο στο στάδιο και στη διαδρομή και υποσχέθηκαν καλές επιδόσεις.

Η τοποθέτηση του προέδρου της ομοσπονδίας Κώστα Παναγόπουλο σχετικά με τα έργα που απαιτείται να γίνουν, προκειμένου το 2018 περισσότεροι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον μαραθώνιο, έδωσε το στίγμα για το μέλλον του αγώνα.

«Θέλω να σας μιλήσω για τον 36ο ΑΜΑ», είπε αρχικά ο Κώστας και συμπλήρωσε: «Οι αγώνες μας εξήντλησαν τα όρια τους. Με τις σημερινές δομές δεν είναι δυνατό να υποδεχθούμε περισσότερους δρομείς. Είναι άδικο για τη διοργάνωση και για όλους μας. Θεωρούμε πως έχουμε κάνει αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε, αναδεικνύοντας τον αγώνα ως ένα μεγάλο γεγονός, αν θέλουμε όμως να συνεχίσει να αναπτύσσεται, τότε πρέπει η πολιτεία να αποφασίσει να εντάξει τον μαραθώνιο στις προτεραιότητες του. Απαιτούνται αλλαγές στην αφετηρία, προκειμένου να υποδεχθεί περισσότερους δρομείς, καθώς και πρόσθετες οδεύσεις. Θέλω να ελπίζω πως η προσπάθεια θα βρει ανταπόκριση. Ο Μαραθώνιος Αθήνας προσφέρει στο ΣΕΓΑΣ μεγάλο οικονομικό όφελος, με την οποία αναπληρώνουμε το κενό της πολιτείας και μπορούμε να στηρίζουμε τον υψηλό αθλητισμό και τις υπόλοιπες δράσεις μας. Παράλληλα προσφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στο κράτος, βοηθάει τον τουρισμό. Δικό μας χρέος ήταν να καταθέσουμε τις απαραίτητες μελέτες, τώρα πλέον είναι χρέος της πολιτείας να κάνει αυτά που πρέπει προκειμένου στο μαραθώνιο να συμμετάσχουν τα επόμενα χρόνια περισσότεροι από 30.000 δρομείς».

Η περσινή νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Ράνια Ρεμπούλη, είπε: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση. Χάρη σε αυτούς δεν θα είχαμε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, έναν από τους καλύτερους αγώνες στον κόσμο. Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και γιατί όχι να κερδίσω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και γιατί όχι με μια καλή επίδοση. Αν μας τα φέρει και ο καιρός όλα ευνοϊκά, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλό χρόνο. Μου αρέσει να τρέχω μαζί με όλο αυτό τον κόσμο και το πρωί στο Μαραθώνα στην εκκίνηση, με όλη αυτή τη λαοθάλασσα από τους δρομείς απ'όλο τον κόσμο και τις ηλικίες, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο. Είναι ένα κίνητρο για εμάς που τρέχουμε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και προτρέπω όλο τον κόσμο να αρχίσει να τρέχει και να μετέχει στον επόμενο Μαραθώνιο της Αθήνας το 2018».

Την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση θα διεκδικήσει ο Χριστόφορος Μερούσης. «Είμαι χαρούμενος και νιώθω ευλογημένος που είμαι κάθε χρόνο στο Μαραθωνιο της Αθήνας. Εμείς προσπαθούμε πρώτα απ' όλα από στο στάδιο με προπόνηση κάνοντας αυτό το δύσκολο και μοναχικό αγώνισμα, να νικήσουμε πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό και κατόπιν πάνω στον αγώνα να τερματίσω. Αυτό θέλω να κάνω και φέτος να ξεπεράσω τις δυνάμεις μου και να ολοκληρώσω τον αγώνα», είπε.

Ο Κώστας Γκελαούζος μετέχει για δεύτερη φορά στον αυθεντικό μαραθώνιο. «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια γιορτή, ένα μεγάλο γεγονός. Πρέπει καταρχάς να είμαστε όλοι εκεί, να το χαρούμε, να το διασκεδάσουμε. Είτε τρέχουμε στο Μαραθώνιο, ή στις άλλες αποστάσεις, θέλουμε πρώτα απ' όλα ο καιρός να μας κάνει το χατήρι. Το κοινό θέλουμε να μας χειροκροτήσει. Σε ό,τι αφορά εμένα, πέρσι ήταν η πρώτη μου εμπειρία στην Αυθεντική διαδρομή και κατάλαβα τι σημαίνει Μαραθώνιος της Αθήνας, είναι δύσκολος, αλλά πραγματικά όταν μπαίνεις στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να έχεις. Ελπίζω και φέτος να τα καταφέρω και να μπω στο Στάδιο, να ξεπεράσω οποιεσδήποτε δυσκολίες και τον εαυτό μου και ότι καλύτερο να έρθει. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ο εκπρόσωπος των elite αθλητών, Rachid Ben Meziane είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ για τη . Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον Πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο και τον Μάκη Ασημακόπουλο και χαίρομαι που θα έχουμε μαζί μας αθλητές από την Αιθιοπία, εκτός από τους δρομείς της Κένυας που έρχονται κάθε χρόνο. Έχουμε μαζί μας 16 τοπ αθλητές από το και μαζί με τους περισσότερους από 100 αθλητές που θα τρέξουν στο Πανελλήνιο θα δώσουν μία πραγματικά σπουδαία μάχη. Ωστόσο πρωταθλητές είναι και οι 16.000 δρομείς που θα τρέξουν στην Αυθεντική Διαδρομή και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Τους κορυφαίους αθλητές από το που ήρθαν στην Αθήνα, για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο εκπροσώπησε η Κενυάτισα Nancy Jebichi Arusei που ήταν η περσινή νικήτρια στις γυναίκες: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να ξανά έρθω στην Αθήνα, μου αρέσει να έρχομαι εδώ και ελπίζω να επαναλάβω την περσινή μου επιτυχία και να ξανά βγω πρώτη», είπε.

Για τους άνδρες μίλησε ο Abdelkrim Boubker από το Μαρόκο που ήταν ο νικητής στον αγώνα του 2011: «Σας ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, εύχομαι όλα να πάνε καλά και να νικήσω και πάλι».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου, σχολίασε: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον Μαραθώνιο όχι μόνο οικονομικά, πάρα το γεγονός ότι διαθέτει περί τις 240.000 ευρώ για τη διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και αποτελεί διέξοδο από τα αδιέξοδα που βιώνουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε σε με τον ΣΕΓΑΣ προγράμματα για την ένταξη των παιδιών στον αθλητισμό με επίκεντρο το Πεδίο του Άρεως, ώστε να αναβαθμιστεί και ο χώρος, ενώ μέσα στο 2018 ετοιμάζουμε το πρόγραμμα «Οι μαθητές συναντούν τον στίβο» με στόχο να στρέψουμε τα παιδιά προς τον στίβο και τον Μαραθώνιο».

Από την πλευρά του ο Ηλίας Ψηνάκης (Δήμαρχος Μαραθώνα) είπε : «Είμαι χαρούμενος γιατί έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ. Με τη βοήθεια της περιφέρειας και φυσικά του ΣΕΓΑΣ έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας. Πλέον, με τις συμμετοχές που υπάρχουν δεν πέφτει καρφίτσα στην αφετηρία του Μαραθώνα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεγαλώσουμε την αφετηρία. Τα τελευταία χρόνια εχω κάνει «σβούρα» τον πλανήτη και έχω καταλάβει πόσο σημαντικός είναι για όλους ο Μαραθώνιος. Επικοινωνεί τρομερά τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στη χώρα μας. Εύχομαι να είναι καλός ο καιρός και να τον απολαύσουμε όλα αυτά τα πράγματα που έρχονται τις επόμενες ημέρες».

Ο Ευάγγελος Παπαποστόλου, τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου, αναφέρθηκε στα νούμερα της διοργάνωσης: « Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από την Ομοσπονδία και από όλους τους θεσμικούς και εθελοντικούς φορείς και ευτυχίσαμε εφέτος, τρεις εβδομάδες πριν τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου να ολοκληρωθούν οι εγγραφές στις 18.500 είναι ένα ρεκόρ, αυτό, όπως είναι ρεκόρ και όλα τα υπόλοιπα είναι ρεκόρ, οι εθελοντές μας, το σύνολο των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 51.000 σε όλο το εύρος των αγωνισμάτων και βέβαια ο αγωνιστικός τομέας, που συντονίζει την ημέρα του Μαραθωνίου, όπου από πολύ νωρίς θα βρίσκεται όλος ο κρατικός μηχανισμός να στηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια. Έτοιμοι είναι και οι αθλητές μας. Συμμετοχή στον Μαραθώνιο 18.500 δρομέων, περίπου οι 9.000 είναι από το εξωτερικό, γνωρίζεται ότι έρχονται οικογενειακώς στην Αθήνα είναι τα πάντα κατειλημμένα . Έχουμε 17 αθλητές προσκεκλημένοι μας, αθλητές που πρωταγωνιστούν, πιστεύω να πάμε καλά και στη φετινή διοργάνωση. Έχουμε 110 αθλητές που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των ανδρών και 38 στο γυναικών. Οι αριθμοί είναι πάρα πολύ, αλλά αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε είναι ότι όταν μιλάμε για 51.000 αθλητές, που συμμετέχουν να έχετε στο μυαλό σας και τους συνοδούς τους, που φθάνουν τουλάχιστον τις 60.000, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και χιλιάδες πολίτες που υπάρχουν κατά τη Μαραθώνια διαδρομή».

Η διευθύντρια του ΕΟΤ Ιουλία Κουρεμένου αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία του ΕΟΤ με τον Μαραθώνιο της Αθήνας: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει για ακόμη μια χρονιά το σπουδαιότερο αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος. Είναι ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που εψυμνεί τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, αναδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής το αποδεικνύει άλλωστε αυτό. Και αυτό αποτελεί και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Οι χιλιάδες των αθλητών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας είναι πρεσβευτές του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και πολύ καλοί φίλοι της Ελλάδας. Εκ μέρους του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Κωνσταντίνου Τζέρα ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους οργανωτές του Μαραθωνίου της Αθήνας και φυσικά σε όποιους συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή».

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του ΑΜΑ, Παναγιώτης Δημάκος, δήλωσε: «Τις επόμενες ημέρες ο 35ος Μαραθώνιος της Αθήνας θα ειναι το παγκόσμιο γεγονός σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Στη συνέχεια ο Κωστής Μπιτζάνης (πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ) δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που γίνομαι μέλος της ομάδας. Η πόλη της Αθήνας και ο Δήμαρχος, κ. Καμίνης, βλέπουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο όχι μόνο ως ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός αλλά και ως μία μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα για την πόλη. Ο Μαραθώνιος μαζί με άλλα αθλητικά γεγονότα αποτελούν ένα πυλώνα πάνω στον οποίο έχει στηριχθεί η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει τους 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Ως πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, ο οποίος έχει ως αποστολή να φέρει πιο κοντά τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, καταλαβαίνω πως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός συγκοινωνούν και πως είναι τα απαραίτητα συστατικά για μία καλύτερη ζωή στην πόλη. Ο ΟΠΑΝΔΑ θα είναι πάντα κοντά σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».

Ο εκπρόσωπος της ERGO Hellas, Στάθης Τσαούσης, δήλωσε: «Η Ergo στηρίζει έμπρακτα τον ιστορικό θεσμό του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού και ειμαστε αρωγοί για την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους. Στηρίζουμε τον αγώνα των 3χλμ που γίνεται για πρωτη φορά φετος και φιλοξενεί 140 κορυφαίους δρομείς απο τους επτά αγώνες του Run Greece που θα εκπροσωπήσουν τις περιφέρειες τους. Και ασφαλίζουμε όλους τους δρομείς, υποστηρίζοντας τους και με εμψυχωτές κατα μήκος της διαδρομής».

Aφήστε τα ΙΧ, κινηθείτε με τα ΜΜΜ την για το Μαραθώνιο

Λόγω της διεξαγωγής του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (12/11), η Αστυνομία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και .

Ετσι θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:

Ι. Καθορισμός κατεύθυνσης κυκλοφορίας – ορίου ταχύτητας:

Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Παρασκευής έως τη συμβολή της με την Λ. Κάτω Σουλίου, κατά τις ώρες 05:00΄ – 08:00΄:
– Καθορισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών.

Καθορισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίας οχημάτων διοργανωτών, διαπιστευμένων οχημάτων και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

Καθορισμός ανωτάτου ορίου ταχύτητας 30 χλμ/ώρα και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

Καθορισμός και των δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας του ρεύματος προς Λ. Μαραθώνος της Λ. Κάτω Σουλίου, ως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση από Λ. Μαραθώνος προς και μέχρι την οδό Αγ. Μαρίνας, για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών, κατά τις ώρες 05:00΄ – 08:00΄.
Καθορισμός της οδού Αγίας Παρασκευής στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αρχίας έως τη συμβολή της με την οδό Αγ. Παντελεήμονα, ως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση από την οδό Αρχίας προς την οδό Αγ. Παντελεήμονα.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των λεωφορείων και των Ι.Χ.Ε. μεταφοράς των αθλητών, θα πραγματοποιείται μέσω των κάτωθι οδικών τμημάτων:

Λ. Μαραθώνος – είσοδος στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα της Λ. Μαραθώνος – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – συνέχεια Λ. Κάτω Σουλίου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος) – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

Λ. Μαραθώνος – κίνηση στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου – δεξιά είσοδος στον χώρο στάθμευσης οχημάτων ( parking ) – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

ΙΙ. Δ ιακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την αφετηρία μέχρι την οδό Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄- 12.00΄ .
Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) , στο τμήμα της από τον Τύμβο Μαραθώνα μέχρι την Λ. Μαραθώνος και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄- 12.00΄ .

Λ.Κάτω Σουλίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Αθανασίου μέχρι και την Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 05.00΄- 09.00΄ .

Λ.Κάτω Σουλίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Δημοκρατίας μέχρι και την Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 05.00΄- 09.00΄ .

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Κάτω Σουλίου έως τη Λ. Διονύσου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30΄ – 13.30΄.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από τη Λ. Διονύσου έως την οδό Φλέμινγκ (διαστ/ση Ραφήνας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ – 15.10΄.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Φλέμινγκ (διαστ/ση Ραφήνας) έως τη Λ. Λαυρίου – Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ – 15.15΄.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Λαυρίου – Κλεισθένους έως τη Λ. Κατεχάκη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.30΄ – 17.00΄.

Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα, κατά τις ώρες 07.00΄- 13.30΄.
Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 07.00΄- 15.00΄.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Κατεχάκη μέχρι τον Πύργο Αθηνών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30΄.
Φειδιππίδου, στο τμήμα της από την οδό Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας , καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30΄ .

Θηβών, στο τμήμα της από την οδό Μ. Ασίας έως την οδό Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30΄.
Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης μέχρι τη Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.00΄ – 17.30΄.

Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 05.00΄ έως 17.30΄.

Αρδηττού, σε όλο το μ ήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05.00΄-17.30΄.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από τη 12.00΄ ώρα της 11.11.2017 (Σάββατο) έως τη 19.00΄ ώρα της 12.11.2017.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Καλλιρόης έως την οδό Βούρβαχη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά τις ώρες 05.00΄έως 07.00΄.

Φραντζή, στο ύψος της συμβολής της μέχρι την οδό Καλλιρόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, από ώρα 05.00΄ έως 07.00΄.

Βασ. Γεωργίου Α ΄, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 04.00΄ έως 17.30΄.
Αρχιμήδους, στο τμήμα της από πλ. Πλαστήρα έως την οδό Μουσούρου, από την 00.01΄ ώρα της 11-11-2017 (Σάββατο) έως 17.30΄της 12-11-2017.

Από ώρα 14.30΄ της 11.11.2017 (Σάββατο) έως τις 20.30΄ ώρα της 12.11.2017:

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Β. Όλγας έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα ανόδου.

Αρδηττού, στο ρεύμα ανόδου, στο τμήμα της από Λ. Βουλιαγμένης έως την Λ. Β. Όλγας.

Από 06.00΄ώρα της 10.11.2017 (Παρασκευή) έως την 20.30΄της 12.11.2017:

Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και της καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού και της καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Κατά τις ώρες 06.00΄ έως 17.30΄ της 12.11.2017:

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ριζάρη, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως την οδό Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο .
Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου .
Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας.

Κλεάνθους, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄ έως τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου.

Από ώρες 06.00΄ έως 11.00΄ και 14.00΄ έως 17.30΄ της 12.11.2017.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μ ήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας μέχρι την οδό Βούρβαχη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Σταδίου , στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.
Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.

ΙΙΙ. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές τους, καθώς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλο των παρακάτω οδών & λεωφόρων:

Από ώρες 06.00΄της 11.11.2017 (Σάββατο) έως τις 19.00΄ της 12-11-2017:

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
Ηρ. Αττικού , σε όλο το μήκος.
Πλ. Καραϊσκάκη (Άγαλμα δισκοβόλου).

Κατά τις ώρες 00.01΄ έως 17.30΄ της 12.11.2017:

Λ. Δημοκρατίας , στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.

Στραμμένα στο Γκαλά της AIMS τα βλέμματα της δρομικής κοινότητας

Στραμμένα στην Αθήνα θα είναι τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας το βράδυ της Παρασκευής, καθώς στο λαμπερό γκαλά που διοργανώνει η AIMS, η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων, θα ανακοινωθούν ο καλύτερος και η καλύτερη μαραθωνοδρόμος της χρονιάς.

Δύο μόλις ημέρες πριν την εκκίνηση του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα γίνει γνωστό ποιος από τους δύο υποψηφίους ανά κατηγορία (άνδρας/γυναίκα) θα αναδειχθούν ως οι καλύτεροι.

Στους άνδρες υποψήφιοι είναι:

ο Ελιούντ Κιπτσόγκε από την Κένυα, ο οποίος κέρδισε τον Μαραθώνιο του Βερολίνου σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ 2.03.32 και 2.00.25 σε αγώνα ειδικών συνθηκών στη Μόντσα της Ιταλίας
και ο επίσης Κενυάτης Τζέφρι Κίρουι που κέρδισε τον Μαραθώνιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της IAAF στο Λονδίνο με 2.08.27.

Στις γυναίκες υποψήφιες είναι:
η Ρόουζ Τσελίμο από το Μπαχρέιν που κέρδισε τον Μαραθώνιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της IAAF στο Λονδίνο με 2.27.11
και η Μαίρη Κεϊτάνι από την Κένυα που κέρδισε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες με 2.17.01.

Τους νικητές θα αναδείξουν κατόπιν ψηφοφορίας τα μέλη της AIMS.
Εκτός από τα βραβεία για τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους, διακρίσεις θα απονεμηθούν και στους αγώνες εκείνους που έχουν επιδείξει βέλτιστες πρακτικές σε θέματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής και οι οποίοι θα παραλάβουν αντιστοίχως το Βραβείου Πράσινου Μαραθωνίου και Κοινωνικής Προσφοράς, οι οποίοι για φέτος είναι ο Μαραθώνιος Sanlam του Κέιπ Τάουν και ο Μαραθώνιος Λουλουδιών Μεντελίν της Κολομβίας, αντιστοίχως.

Επιπλέον θα τιμηθεί με βραβείο για τη συνολική προσφορά της η Ρόζα Μόττα, η “χρυσή” ολυμπιονίκης της Σεούλ και μία από τις καλύτερες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, που έχει συνδέσει το όνομα της με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, αφού κέρδισε το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 1982.

Εκτός από τις σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητικού χώρου, λαμπερές παρουσίες θα βρεθούν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και για τις απονομές των βραβείων. Ο Αλέξης Κωστάλας και φέτος θα επωμιστεί τον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή, ενώ το “παρών” θα δώσουν για τις απονομές η δημοφιλής τραγουδίστρια Τάμτα και δημοσιογράφοι όπως οι Νίκος Βαφειάδης (ANT1), Μαρία Νικόλτσιου (ALPHA), Έλενα Μπουζαλά (ΕΡΤ), Νίκος Αρμένης (STAR) και η παρουσιάστρια Ντορέττα Παπαδημητρίου (SKAI).

Η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Παύλο Σιφναίο θα πλαισιώσει την εκδήλωση με τη μελωδική φωνή της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση