Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ντράγκι: Προς όφελος της Ευρωζώνης να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος
Ντράγκι: Προς όφελος της Ευρωζώνης να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος

Ντράγκι: Προς όφελος της Ευρωζώνης να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος

Είναι προς όφελος της ευρωζώνης να υπάρξει μια λύση για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο μιλώντας σήμερα ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, ο κ. υπογράμμισε πως «εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη του ελληνικού χρέους» και ως εκ τούτου είναι «προς όφελος της Ευρωζώνης στο σύνολό της και της Ελλάδας να βρεθεί μια διαρκής λύση που θα εξασφαλίσει τη του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Επιπλέον, ανέφερε ότι στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου «προετοιμάστηκε το πρώτο πακέτο των μέτρων», σημειώνοντας πως αναμένει μια γι’ αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τον Δεκέμβριο.

«Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να επαναφέρει πλήρως την εμπιστοσύνη στη της δυναμικής του δημόσιου χρέους και να αντιμετωπίζει τους βασικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα», ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση