Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ντράγκι: Πολύ νωρίς για ένταξη ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση – ζητά βιώσιμο χρέος
Ντράγκι: Πολύ νωρίς για ένταξη ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση – ζητά βιώσιμο χρέος

Ντράγκι: Πολύ νωρίς για ένταξη ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση – ζητά βιώσιμο χρέος

Την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι μιλώντας στο πλαίσιο ς Τύπου στη δήλωσε ότι οι «συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους συνεχίζονται» προσθέτοντας ότι όταν αυτές ολοκληρωθούν το διοικητικό συμβούλιο της λειτουργώντας ανεξάρτητα θα αξιολογήσει την βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους.

Συνακόλουθα όπως ανέφερε είναι «ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο ποσοτικής χαλάρωσης» (QE).

Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της δεν εξέτασε σήμερα το ενδεχόμενο να επεκταθεί το αγοράς ομολόγων (QE) και μετά το Μάρτιο του . Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ντράγκι, είναι μάλλον απίθανο το πρόγραμμα να σταματήσει απότομα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκριθεί μία σταδιακή του ποσού των ομολόγων από το επίπεδο των 80 δισ. το μήνα που απορροφά σήμερα από την αγορά η ΕΚΤ.

Πηγή:kathimerini.gr από ΑΠΕ-

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση