Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ντράγκι: Ιδιαίτερα επιθυμητή η συμμετοχή ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Ντράγκι: Ιδιαίτερα επιθυμητή η συμμετοχή ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Ντράγκι: Ιδιαίτερα επιθυμητή η συμμετοχή ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Είνι ευρύτερ αποδεκτό τώρα ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη του ελληνικού υ χρέους, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σε απάντησή του στον ευρω Στέλιο Κούλογλου, που αναρτήθηκε στην της ΕΚΤ.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο , ο Ντράγκι σημειώνει ότι από την πλευρά της ΕΚΤ αυτή «θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή, με δεδομένη την τεχνογνωσία του στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση οικονομικών προγραμμάτων ς». Σημειώνει, πάντως, ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του ΔΝΤ όσον αφορά μία πιθανή μελλοντική συμμετοχή του στο τρίτο .

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο Ντράγκι αναφέρει: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα στην ακρόασή μου ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και οι ηγέτες της Ευρωζώνης σαφώς αναγνώρισαν αυτές τις ανησυχίες, ιδιαίτερα με το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής στις 12 Ιουλίου 2015. Εξέφρασαν, επίσης, τη βούλησή τους να εξετάσουν, εάν είναι αναγκαίο, πιθανά πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της ς του χρέους μετά μία επιτυχή πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση