Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ντομπρόβσκις: Σε πιο σκληρή λιτότητα οδήγησε ο Τσίπρας
Ντομπρόβσκις: Σε πιο σκληρή λιτότητα οδήγησε ο Τσίπρας

Ντομπρόβσκις: Σε πιο σκληρή λιτότητα οδήγησε ο Τσίπρας

Οι Έλληνες αναγκάστηκαν να βιώσουν πιο σκληρή λιτότητα απ' ό,τι χρειαζόταν, λόγω της λαϊκιστικής συμπεριφοράς που ακολούθησε η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό αποκάλυψε ο τη Κομισιόν Βλ. τομπρόβσκις, ο οποίος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσε πως «ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προτα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προτα».

Μάλιστα, ο της Κομισιόν, μιλώντας στη Ρίγα σε μια συζήτηση σχετικά με την αυξανόμενη υποστήριξη των πολιτών σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε λαϊκιστικά κόμματα, ανέφερε την Ελλάδα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορεί να επιδράσει η λαϊκιστική συμπεριφορά. «Θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό στο… κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας», είπε και εξήγησε ότι «μία νέα κυβέρνηση ήρθε με λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε». Και πρόσθεσε ότι «στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα λιτότητας απ' ό,τι θα ήταν απαραίτητο αν οι της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί». Σύμφωνα με το Reuters, κατά την πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση απέρριψε την περικοπή δαπανών στο Δημόσιο που ζητούσαν οι δανειστές σε αντάλλαγμα νέου δανείου έκτακτης ανάγκης και δεν πραγματοποίησε μερικές από τις που εισήχθησαν από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

Με τα νέα δάνεια «παγωμένα», η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούλιο του 2015 και έπρεπε να προχωρήσει στην επιβολή για να προστατέψει από την κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα.

Επίσης, ο κ. Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα είχε ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν να επιτύχει αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση