Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Nτιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη
Nτιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Nτιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Σε άτυπη αντιπαράθεση με βασικό άξονα την δεύτερη αξιολόγηση και την της ελληνικής οικονομίας εξελίχθηκαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, το βράδυ της Παρασκευής.

Μιλώντας στην πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιάσει μια ενθαρρυντική εικόνα της οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι «τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες» και κάνοντας λόγο για τα  «τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής, με στόχο να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο τόπος».

Αναφερόμενος στην δεύτερη αξιολόγηση, ο επισήμανε ότι αυτή θα κλείσει «χωρίς υποχωρήσεις αρχών», προσθέτοντας ότι «αυτή η δεν υπογράφει λευκά χαρτιά», ενώ σημείωσε ότι ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας.

«Πρέπει να στηριχθούν όσοι υπέστησαν τα βάρη της κρίσης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Όλο και πιθανότερο το 4ο μνημόνιο, όσο μένει ο κ. Τσίπρας

Λίγο νωρίτερα, ο , σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό χρώμα από τα Ιωάννινα, εξαπέλυε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «η ανικανότητά της παρατείνει την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας, αντί να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να επανακτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και να τελειώνουμε με τα ».

Αναφερόμενος στα όσα έχουν τεθεί τελευταία στο δημόσιο διάλογο περί 4ου μνημονίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική προσωπικά στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «σαν σύγχρονη Κασσάνδρα αναφέρεται συνέχεια στο τέταρτο Μνημόνιο».

«Το Μνημόνιο Τσίπρα, το τρίτο Μνημόνιο, τελειώνει στα μέσα του 2018. Τότε η ή θα βγει στις αγορές ή θα συνεχίσει να εξαρτάται από τους δανειστές της. ια να βγούμε στις αγορές με καλούς όρους, πρέπει η να έχει πάρει μπρος για τα καλά. Να έχει ισχυρή ανάπτυξη και να έχει προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην οικονομία και το Κράτος, ώστε να είναι ανταγωνιστική. ια να την εμπιστευθούν και πάλι οι αγορές για να τη δανείσουν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε ότι  «αυτό η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το πετύχει».

«Όσο μένει ο κ. Τσίπρας τόσο αυξάνεται η πιθανότητα ενός 4ου Μνημονίου. Γιατί κανείς δεν τον εμπιστεύεται. Γιατί κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει», τόνισε ακόμη.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση