Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Nτιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη
Nτιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Nτιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Σε άτυπη αντιπαράθεση με βασικό άξονα την δεύτερη και την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξελίχθηκαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κομοτηνή και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στα , το βράδυ της Παρασκευής.

Μιλώντας στην πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιάσει μια ενθαρρυντική της οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι «τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο αισιόδοξες» και κάνοντας λόγο για τα  «τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής, με στόχο να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο ».

Αναφερόμενος στην δεύτερη , ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι αυτή θα κλείσει «χωρίς υποχωρήσεις αρχών», προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά», ενώ σημείωσε ότι ο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην είναι μπροστά μας.

«Πρέπει να στηριχθούν όσοι υπέστησαν τα βάρη της κρίσης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Όλο και πιθανότερο το 4ο μνημόνιο, όσο μένει ο κ. Τσίπρας

Λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό χρώμα από τα Ιωάννινα, εξαπέλυε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «η ανικανότητά της παρατείνει την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας, αντί να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να επανακτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και να τελειώνουμε με τα Μνημόνια».

Αναφερόμενος στα όσα έχουν τεθεί τελευταία στο διάλογο περί 4ου μνημονίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική προσωπικά στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «σαν σύγχρονη Κασσάνδρα αναφέρεται συνέχεια στο τέταρτο Μνημόνιο».

«Το Μνημόνιο Τσίπρα, το τρίτο Μνημόνιο, τελειώνει στα μέσα του 2018. Τότε η ή θα βγει στις αγορές ή θα συνεχίσει να εξαρτάται από τους δανειστές της. Για να βγούμε στις αγορές με καλούς όρους, πρέπει η να έχει πάρει μπρος για τα καλά. Να έχει ισχυρή και να έχει προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην οικονομία και το Κράτος, ώστε να είναι ανταγωνιστική. Για να την εμπιστευθούν και πάλι οι αγορές για να τη δανείσουν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε ότι  «αυτό η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το πετύχει».

«Όσο μένει ο κ. Τσίπρας τόσο αυξάνεται η πιθανότητα ενός 4ου Μνημονίου. Γιατί κανείς δεν τον εμπιστεύεται. Γιατί κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει», τόνισε ακόμη.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση