Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η εκταμίευση
Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η εκταμίευση

Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η εκταμίευση

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα λάβει δόση από το πρόγραμμα στήριξης, όταν θα ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος του μνημονίου, στέλνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Παράλληλα καθιστά σαφές ότι η συζήτηση για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει όταν επίσης ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος.

Ενόψει της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup στο Αμστερνταμ, στις 22 Απριλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στο ολλανδικό Κοινοβούλιο σχετικά με την ατζέντα της συζήτησης που θα γίνει σε αυτήν τη συνεδρίαση. Σε αυτό το σημείωμα ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών σε αυτήν τη φάση αφορούν κυρίως τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τις αλλαγές στον φόρο εισοδήματος, τη σύσταση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, την πώληση των «κόκκινων» δανείων και τη μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας. Υποστηρίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά ξεκαθαρίζει ότι εκταμίευση δόσης θα γίνει μόνο με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι το Eurogroup είναι πρόθυμο να συζητήσει πιθανά πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί από τον Αύγουστο του 2015, αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει μόνον όταν η Αθήνα και οι θεσμοί θα έχουν συμφωνήσει στη δέσμη των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με την πρώτη αξιολόγηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση