Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η εκταμίευση
Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η εκταμίευση

Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η εκταμίευση

Ξεκάθαρο ότι η θα λάβει δόση από το στήριξης, όταν θα ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος του μνημονίου, στέλνει ο πρόεδρος του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Παράλληλα καθιστά σαφές ότι η συζήτηση για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει όταν επίσης ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος.

Ενόψει της ς του άτυπου Eurogroup στο Αμστερνταμ, στις 22 Απριλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στο ολλανδικό Κοινοβούλιο σχετικά με την ατζέντα της συζήτησης που θα γίνει σε αυτήν τη . Σε αυτό το σημείωμα ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών σε αυτήν τη φάση αφορούν κυρίως τη μεταρ του ασφαλιστικού, τις αλλαγές στον φόρο εισοδήματος, τη σύσταση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, την πώληση των «κόκκινων» δανείων και τη μεταρ της ς ς. Υποστηρίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά ξεκαθαρίζει ότι εκταμίευση δόσης θα γίνει μόνο με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι το Eurogroup είναι πρόθυμο να συζητήσει πιθανά πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί από τον Αύγουστο του 2015, αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει μόνον όταν η Αθήνα και οι θεσμοί θα έχουν συμφωνήσει στη δέσμη των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με την πρώτη αξιολόγηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση