Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ντάισελμπλουμ: Χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει
Ντάισελμπλουμ: Χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Ντάισελμπλουμ: Χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Τη θέση ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν το Διεθνές ομισματικό Ταμείο αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της χώρας, ερούν Ντάισελμπλουμ.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ολλανδική , Financieele Dagblad, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη συγκεκριμένη , απαντώντας σε βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Όπως συμπληρώνει το ρεπορτάζ, αυτή είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε ανάλογη δήλωση δημοσίως, μιας και μέχρι τώρα είχε ξεκαθαρίσει ότι ενδεχόμενη μη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα θα σήμαινε ότι η Ολλανδία δεν θα παράσχει χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα, θέση που έχει εκφράσει και το Βερολίνο.

Ο . Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτίμησε ότι οι με την ελληνική πλευρά δεν θα ολοκληρωθούν πριν από τη του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. Επίσης, ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι «ούτε το θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση