Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ντάισελμπλουμ: Ανασπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης η Ελλάδα
Ντάισελμπλουμ: Ανασπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης η Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Ανασπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης η Ελλάδα

Πολλπλά μηνύμτα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. , κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του , επί παραδείγματι για το απότελεσμα των γερμανικών εκλογών αλλά και για την .

Ξεκινώντας από τη στάση που κράτησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο ρόλος του ήταν πάντα πολύ δημιουργικός, κυρίως καθόλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, και αυτό είναι κάτι -συμπλήρωσε ο Πρ. - που αναγνωρίζουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις.

Παραλλήλως διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά αναμένει και από τους εταίρους της να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις έναντι της χώρας μας στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι καλύτερα να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο, ανέφερε ακόμη, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά το . Άλλωστε, είναι καιρός να αποκτήσει η το δικό της Νομισματικό Ταμείο, επεσήμανε.

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, τέλος, ζήτησε να εξαχθούν συμπεράσματα, κυρίως «να φροντίσουμε για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής στην ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση