Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νοβότνι: Ε.Ε. και ΔΝΤ κοντά σε λύση για το ελληνικό χρέος
Νοβότνι: Ε.Ε. και ΔΝΤ κοντά σε λύση για το ελληνικό χρέος

Νοβότνι: Ε.Ε. και ΔΝΤ κοντά σε λύση για το ελληνικό χρέος

Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) βρίσκουν τη λύση για τη νέα του ελληνικού χρέους, δήλωσε χθες το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ε. Νοβότνι. «Βρίσκονται τρόποι για τη του βάρους του ελληνικού χρέους», ανέφερε από τη Βιέννη, σημειώνοντας ότι οι λύσεις αυτές αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και τη των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση για το ελληνικό θα ξεκινήσει αφού πρώτα η ολοκληρώσει επιτυχώς όλα τα δύσκολα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και αφορούν τον πρώτο έλεγχο. Αυτό το έχουν καταστήσει σαφές με πολλές δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Από την άλλη πλευρά, το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετάσχει στο νέο της Ελλάδας υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και η Ευρωζώνη θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δηλώσεις του κ. Νοβότνι δείχνουν ότι οι συζητήσεις γύρω από το θέμα του ελληνικού χρέους έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ, και μάλιστα ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Ετσι, αυτό που απομένει για να ξεκινήσει και επισήμως η συζήτηση είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα όσα έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. , με πρόσφατες δηλώσεις του, έχει εκτιμήσει ότι η συζήτηση για το ελληνικό θα μπορούσε να αρχίσει κοντά στα . Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα θα καθοριστεί από την πορεία ελέγχου του προγράμματος από τους θεσμούς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση