Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέος «Καλλικράτης» με λαϊκές συνελεύσεις

Νέος «Καλλικράτης» με λαϊκές συνελεύσεις

Η απλή αναλογική προτείνεται ως εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές από το της ς για τη διοικητική μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτο που έχει συστήσει το .

Ο αλλαγές που προτείνει η συνοψίζονται σε οκτώ βασικά σημεία, μεταξύ των οποίων και η ενίσχυση των συμμετοχικών διαδικασιών (συμμετοχική κατάρτιση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ, ώστε να έχει λόγο στον αυτοδιοικητικό σχεδιασμό και η τοπική κοινωνία) μέσω των λαϊκών συνελεύσεων, η αλλαγή του τρόπου κατανομής της κρατικής επιχορήγησης στους ΟΤΑ, η αλλαγή της ς των οικονομικών των ΟΤΑ και ο διαχωρισμός τους σε κατηγορίες, π.χ. ορεινοί, νησιωτικοί δήμοι.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης τινόπουλος ανέφερε ότι οι αποτελούν συνδυασμό «ιδεοληψίας, ασχετοσύνης και πολιτικής κουτοπονηριάς».

 Όπως εξηγεί, με τον δεσμευτικό χαρακτήρα των αποφάσεων των λαϊκών συνελεύσεων, των δημοψηφισμάτων και των συμβουλίων εργαζομένων στόχος, είναι «να καταψύξουν κάθε νεοεκλεγέντα δήμαρχο επειδή δεν θα είναι δικός τους».

Η τελευταία της επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ κατά τη διαδικασία έχει αποχωρήσει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Οι δύο Ενώσεις Περιφερειών, ΕΠΕ, και Δήμων, ΚΕΔΕ, σήμερα πραγματοποιούν έκτακτη συνέντευξη Τύπου με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση, στις οποίες εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους σε πολλά βασικά σημεία.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση