Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – δικαστών μετά τη βόμβα στο Εφετείο
Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – δικαστών μετά τη βόμβα στο Εφετείο

Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – δικαστών μετά τη βόμβα στο Εφετείο

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης με αφορμή αυτή τη φορά την έκρηξη στο . Απαντώντας στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία συσχετίζει ουσιαστικά τη σημερινή με την κατασυκοφάντηση που, όπως υποστηρίζει, δέχεται το δικαστικό σώμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για «αποπροσανατολιστική και ταυτόχρονα προκλητική προσπάθεια».

Μάλιστα χαρακτήρισε «ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού» τις «προσπάθειες ορισμένων κύκλων», όπως ανέφερε, «να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική στο , με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις».

Αναλυτικά η δήλωση Κοντονή αναφέρει: «Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία έκανε λόγο για « κατά της Δημοκρατίας» αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες για το συμβάν σε «όσους καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της».

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με την ανακοίνωσή της, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες για κατασυκοφάντηση του δικαστικού σώματος και προσθέτει πως όσοι καλλιέργησαν το πολεμικό κλίμα θα πρέπει «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους» καθώς «τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες συνέπειες».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία για το έγκλημα - https://t.co/Lfp4w178rL -

  • Συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Ούτε αγκαλιές, ούτε Ψυχρός Πόλεμος #ΣυνάντησηΜπάιντενΠούτιν - https://t.co/n1gFnf0O7N -

  • Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» το εργασιακό νομοσχέδιο #εργασιακόνομοσχέδιο - https://t.co/sCRRY2fWFM -

"Αλιεύοντας" την είδηση