Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – δικαστών μετά τη βόμβα στο Εφετείο
Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – δικαστών μετά τη βόμβα στο Εφετείο

Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – δικαστών μετά τη βόμβα στο Εφετείο

έος γύρος ντιπράθεσης ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης με αφορμή αυτή τη φορά την έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών. Απαντώντας στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία συσχετίζει ουσιαστικά τη σημερινή με την κατασυκοφάντηση που, όπως υποστηρίζει, δέχεται το δικαστικό σώμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος κάνει λόγο για «αποπροσανατολιστική και ταυτόχρονα προκλητική προσπάθεια».

Μάλιστα χαρακτήρισε «ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού» τις «προσπάθειες ορισμένων κύκλων», όπως ανέφερε, «να συσχετίσουν τη σημερινή στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις».

Αναλυτικά η δήλωση Κοντονή αναφέρει: «Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

Είχε προηγηθεί η της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία έκανε λόγο για «επίθεση κατά της ς» αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες για το συμβάν σε «όσους καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της».

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με την ανακοίνωσή της, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες για κατασυκοφάντηση του δικαστικού σώματος και προσθέτει πως όσοι καλλιέργησαν το πολεμικό κλίμα θα πρέπει «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους» καθώς «τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες συνέπειες».

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση